Assange’ın tutukluluğu bitti

İngiliz Yüksek Mahkemesi’nin önünde basın ordusu tarafından karşılanan Assange’ın ilk sözleri, “Taze Londra havasını tekrar soluyabilmek harika” oldu.

Kendisine destek verenlere, kefil olanlara, avukatlarına, basın mensuplarına ve İngiliz hukuk sistemine teşekkür eden Assange, Wandsworth cezaevinde geçirdiği zamanı, “Viktorya dönemine ait hapishanede geçirdiğim zaman” olarak tanımladı.

Wikileaks’in kurucusu Julian Assange, kefaletle serbest bırakıldı.

İngiliz Yüksek Mahkemesi’nin önünde medya ordusu ve destekçileri tarafından karşılanan Assange, hapishanede kötü koşullarda bulunan insanların da desteğe ihtiyacı olduğunu belirtti.

“İşime devam etmeyi umuyorum ve bu konudaki masumiyetimi ispat etmeye, çalışmaya devam edeceğim” diyen Assange, kendisine yöneltilen suçlamaların kanıtlarının ortaya konulamadığını belirtti.

KEFİLLER İMZA VERDİ

İngiliz Yüksek Mahkemesi bugün, İsveç’in itirazlarını reddederek, Assange’ın kefaletle serbest bırakılmasına hükmetmişti.

Assange’ın kefaletle serbest bırakılması için gereken 240 bin sterlin İngiliz Westminster Asliye Hukuk Mahkemesine ödenirken, Assange’a kefil olan kişiler mahkeme veya polis karakoluna giderek imza verdi.

Julian Assange, mahkemeye tebliğ ettiği adres olan gazeteci ve bağımsız gazeteciliği savunan Frontline Kulüp’ün kurucusu Vaughan Smith’in İngiltere’nin doğusunda bulunan Suffolk’daki malikanesine yerleşecek.

Assange’ın şartlı tahliye koşulları arasında mahkemeye tebliğ ettiği adreste bulunmasının yanı sıra, pasaportuna el konulması, belli saatler arasında sokağa çıkmaması, polise her gün bildirimde bulunması ve ayak bileğine elektronik kelepçe takılması da bulunuyor.

Wikileaks’in kurucusu Londra’da gözaltına alındığı 7 Aralık’tan bu yana Londra’daki Wandsworth Cezaevinde tutuluyordu.

Assange’ın İsveç’e iadesinin görüşüleceği İngiltere’deki hukuk sürecine ise, 11 Ocak 2011’deki duruşmayla başlanması bekleniyor. İsveç Assange’ı iki kadına tecavüz etmekle suçluyor ve iadesini talep ediyor.

1271110cookie-checkAssange’ın tutukluluğu bitti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.