At, eşek etine paydos

Washington D.C.’deki Demokrat ve Cumhuriyetçi partilerin uzlaşma bilmez milletvekilleri, bu kez ortak bir karar alıp Amerikan at ve eşeklerini kesilmekten kurtardı.

Yasama Meclisi, Amerikan Kongresi yılda 90 bin civarında atın kesilip, işlenmiş ürün olarak piyasaya sürüldüğü mezbahalar için kapatma kararı aldı. Bundan böyle Amerikan at ve eşekleri kesilemeyecek.

At eti kesilmesi taraftarlarına göre, Amerikan ekonomisi bu kararla zarar görecekti. Özellikle Fransa, Belçika ve Japon pazarlarına gönderilen ürünlerin kilosuna 80 Dolar civarında bedel ödendiğini anımsatan bu çevrelere göre, işe yaramayan atları kesmek doğru bir uygulamaydı.

At, eşek, katır cinsi hayvanların kesilmesini barbarca bulan karşıtlara bakılırsa, “atını seven Amerikan kovboyları” mezbahalardan ve marketlerde karşılaştıkları at etiyle rencide oluyordu. Amerikalı’nın at sevgisini öne çıkaran söylevlerin verildiği dünkü Meclis oturumunda çıkan bu karardan sonra, at eti meraklıları için tek çare öteki etleri tüketmek olarak gösterildi.

Bu arada, diğer hayvanların kesilmesini de barbarca bulan vejeteryanların Kongre kararını yetersiz gördükleri, yasağın tüm hayvanları kapsamasını istedikleri Amerikan basınında cılız sesler olarak yer aldı.

 

1136190cookie-checkAt, eşek etine paydos

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.