ATA uçağında vuracaklardı

Şii Devlet Başkan Yardımcısı’nın Türkiye’den dönüşü sırasında kendisine tahsis edilen ATA uçağı “teknik sorunlar ve güvenlik” gerekçesiyle Bağdat’a indirilmemişti.


DUVARA FIRLADI


Bağdat’ta dün sabah Bayındırlık Bakanlığı’ndaki bir törene katılan Mehdi konuşma yaptığı sırada patlama meydana geldi. Salona önceden yerleştirildiği ortaya çıkan bombanın etkisiyle duvara fırlayan Mehdi hafif yaralanırken, olayda 6 kişi öldü, 31 kişi yaralandı. Korumalar kendilerini Mehdi’nin üzerine atarken, Mehdi’nin vücuduna şarapnel parçaları saplandı. Hastaneye kaldırılan Mehdi’nin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Bir kişinin gözaltına alındığı saldırıda Şii Bayındırlık Bakanı Riyad Garib ağır yaralandı.


Mehdi’ye yönelik suikast girişimi, Türkiye’ye gelişi ve dönüş yolculuğu sırasında yaşadığı tuhaflıkları akıllara getirdi. Mehdi, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın güvenlik gerekçesiyle kendisine tahsis ettiği ATA uçağıyla Ankara’ya gelmiş, Erdoğan ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül ile görüşmüştü. Mehdi, randevu vermemesi nedeniyle Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer’le ise bir araya gelememişti. Başkent’teki temaslarını tamamlayan Mehdi 21 Şubat günü saat 20.00’de yine ATA ile Bağdat’a doğru yola çıkmıştı. Ancak uçağın birkaç saat sonra geri döndüğü haberi Ankara’yı telaşlandırmıştı. Mehdi’nin uçağının Irak hava sahasına girdikten sonra teknik sorunlardan ötürü Bağdat’a inemediği açıklanmıştı. ATA uçağının Irak’ta başka bir havaalanı veya daha yakın ülkeler yerine Ankara’ya dönmesi şaşkınlık yaratmıştı. Ankara’da kaldığı otele geri dönen ve geceyi orada geçiren Mehdi, ertesi sabah ülkesine hareket etmişti.


İSTİHBARAT ABD’DEN Mİ?


Olayın üzerindeki sır perdesi aralanamadan Mehdi’ye Bağdat’ta suikast girişiminde bulunulması dikkat çekti. Girişimin ardından ilginç iddialar ortaya atıldı. İddiaya göre, ATA uçağı Irak semalarındayken Mehdi’ye yönelik suikast hazırlığı ihbarı yapıldı. ABD’nin verdiği iddia edilen istihbaratın ardından uçakta durum değerlendirildi. Birkaç dakika süren değerlendirmenin ardından iniş için en güvenli ülkenin Türkiye olduğuna karar verildi. Ve tekrar Ankara’ya dönüldü. Mehdi, ATA uçağına yönelik saldırı istihbaratıyla hayatta kalırken, Bağdat’taki saldırıda yaralandı. (AKŞAM)

1039500cookie-checkATA uçağında vuracaklardı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.