ATA’dan Türkiye’nin imajı semineri

The Anglo-Turkish Association of Academics & Professionals (ATA) 2005-2006 Seminer Serisi’nin ikincisini “Türkiye ve Türklerin Avrupa’daki İmajı” konusunu ele alıyor. 26 Ocak günü saat 6’da “309 Regent Street, London W1B 2UW” adresindeki The University of Westminster’in The Boardroom’unda düzenlenecek Seminerde Dr. Andrew Mango, gazeteci yazar Chris Morris ve ‘program yapımcısı Nevsal Huges konuşmacı olarak katılacak.


ATA’dan yapılan açıklamada ATA üyelirinin ücretsiz izleyeceği seminerin girişi 5 Sterlin, öğrenciler için 3 Sterlin olarak saptandı. Açıklamada semineri izlemek isteyenlerin [email protected] adresine e-posta atmaları istendi.


ATA’dan yapılan açıklamada konferansta Türkiye ve Türklerin Avrupa’daki imajını ve bu imajin Türkiye’nin AB üyeligi sürecine etkilerinin tartışılcağı belirtilerek yanıt aranacak sorular da şöyle aktarıldı:


– Türkiye’nin ve Türklerin ve Türk kültürünün ve toplumunun Avrupa’daki imajinin degişik boyutları nelerdir?
– Bu imaj gerceklerin bir yansıması mı yoksa bilgi eksikliği / yabancılık ve onyargının bir sonucu mu?
– Avrupalı halkların Türkiye ve Türkler hakkında sahip olduklarıimaj Türkiye’nin AB üyeligi süresince önemli bir rol oynayacak mı?
– Türkler AB üyesi ülkelerdeki imajlarından ne derece farkındalar?
– Bu imaji kabul ediyorlar mı / etmeliler mi yoksa daha iyiye dönüştürebilmek için calışıyorlar mı / calışmalılar mı?
– Londrada son zamanlarda yapılan organizasyonların (Turkfest, Turks Exhibition) bir faydası oldu mu?
– Bizler, İngiltere’de yaşayan Türkler olarak neler yapabiliriz?


Andrew Mango: İstanbul’da dogumlu bir İngiliz yazar. 1944’te, 18 yaşında İngiltere’ye gidene kadar İstanbul’da yaşadı. Londra’da yaşayan Mango, bu zaman zarfinda Türkiye ile olan bağlarını koparmadı. Henüz öğrenciyken BBC Türkce servisinde çalışmaya başladı ve zaman içinde önce Türkce Servisi yayınlar, daha  sonra ise Güney Avrupa Servisi Yayınları Müdürlüğü’ne getirildi. 1986’da emekli oldu. “The Turks Today” adlı son kitabında Atatürk’ün ölümünden bu güne Türklerin genel bir portresini kaleme aldı.


Chris Morris: BBC’de son sekiz yıldır Türkiye ile ilgili haberleri takip ediyor – önce Ankara ve İstanbul’da yerleşik BBC Türkiye muhabiri, sonra ise Brüksel’de Avrupa muhabiri olarak çalıştı. “The New Turkey: The Quiet Revolution on the Edge of Europe?” adlı kitabında, yıllar boyunca topladığı veriler ve gözlemlerine dayanarak, yeni Türkiye’nin potansiyelini, ve problemlerini ve insanlarının beklentilerini irdeledi. Andrew Finkel’in dedigi gibi “Brüksel’de calışmış olan Chris Morris şu en karmaşık soruyu, birçok kişiden daha iyi  cevaplayabilecek bir konumda: “Hızla gelisen bir Türkiye, 10-15 yıla kadar kurumları şimdiden karmasa içinde olan bir AB’ye 10-15 yıl içinde yumuşak iniş yapabilir mi?” (Andrew Finkel, in The Guardian, 08 Oct 2005).


Nevsal Hughes: BBC Türkçe Servisi’nde yapımcı olarak görev yapıyor. 1973’de yayıncı olarak 3 yıllığına BBC’ye gelen Hughes o zamandan beri kurumda calışıyor. Türkiye 1997’de AB görüşmelerine tekrar başladığı yıldan beri AB ilişkilerini yakından takip ediyor ve hem ikili görüşmeleri hem de AB zirvelerini bizlere aktarıyor. Hughes, Türkiye-AB ilişkileri ve kaçınılmaz olarak Türkiye’nin üyeligi önünde duran Kıbrıs konusu hakkında radyo programları serisi hazırladı.


FOTOĞRAF: Andrew Mango

787230cookie-checkATA’dan Türkiye’nin imajı semineri

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.