Atalay PKK için Irak’a gitti

Atalay, özel uçak GAP ile Irak’a gitti. Atalay, hareketinden önce yaptığı açıklamada, Irak, Türkiye ve ABD arasında Kasım ayından beri faaliyette bulunan üçlü mekanizmanın bakanlar düzeyindeki ana komite toplantısına katılmak üzere Bağdat’a gittiğini söyledi. Kasım ayında bakanlar düzeyindeki ilk toplantıyı yaparak çalışma takvimini belirlediklerini ve toplantıda bir alt komite kurulduğunu ifade eden Atalay, toplantıda, alt komitenin çalışmalarının gözden geçirileceğini belirtti.

Atalay, son dönemde Türkiye ile Irak arasında her düzeyde yoğun ziyaretler ve temaslar gerçekleştirildiğine işaret ederek, son olarak Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün, 23-24 Martta Bağdat’a yaptığı ziyaretin ilişkilerde bir dönüm noktası teşkil ettiğini vurguladı.

Bu ziyarette kendisinin de bulunduğunu anımsatan Atalay, ”Sayın Cumhurbaşkanımızın, o ziyarette Iraklı yetkililere vurguladığı gibi Irak’ın egemenliği ve toprak bütünlüğünün korunmasına ve güçlendirilmesine Türkiye olarak biz daima önem verdik ve büyük önem veriyoruz. Türkiye, bu yönde Irak’ın tekrar huzura kavuşması ve bütünlük içinde hayatını sürdürmesi, Irak halkının bu durumdan kurtulması için elinden gelen desteği zaten veriyor ve vermeye devam edecektir. Ancak hem Irak’ın genelinde hem Türkiye’ye dönük bir terör olayı da var. Özellikle PKK terör örgütü sorununun ortadan kaldırılmasının bu açıdan büyük bir önem taşıdığını düşünüyoruz. Bu konuda gerek Irak merkezi yönetiminin gerek Irak’ın kuzeyindeki yerel yönetimin işbirliği yönünde somut adımlar atmasını beklemekteyiz”dedi.

1198610cookie-checkAtalay PKK için Irak’a gitti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.