Ata’nın Ankara’ya gelişinin 90. yıldönümü

Atatürk’ün Dikmen sırtlarından seğmenlerin oyunları ve Ankaralılar’ın karşılamaları ile kente girişinin coşkusu aynı duygularla yeniden canlanacak. Sergiden konsere bir dizi etkinliğin yapılacağı bu özel gün için Başkan Gökçek de bir resepsiyon verecek.

FOTOĞRAF SERGİSİ O GÜNLERE GÖTÜRECEK

Kutlama programı, Büyükşehir Belediyesi BELYA AŞ tarafından Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi’nde hazırlanan “Atatürk ve Kurtuluş Savaşı Fotoğrafları” sergisi ile başlayacak. Atatürk’ün ve Kurtuluş Savaşı’nın zafer coşkusunu yansıtan fotoğrafların yer aldığı sergi yarın (25 Aralık Cuma) saat 14.00’da açılacak. Başkentliler, 2 Ocak 2010 tarihine kadar ziyaret edebileceği sergide 100’ü aşkın büyük boy fotoğrafı görebilecek.

PAZAR GÜNÜ İLK TÖREN ANITKABİR’DE

Büyükşehir Belediyesi’nin 27 Aralık Pazar günü etkinlikleri ise saat 10.00’da Anıtkabir’e çelenk koyma töreni ile başlayacak. Ardından Atatürk’ün Ankara’ya gelişinde ilk karşılandığı nokta olan Dikmen Keklikpınarı’nda bir tören düzenlenecek. Saat 13.00’de başlayacak törende Öğretmenler korosunun seslendireceği marşların ardından protokol konuşmaları yer alacak. Beynam Ormanlarından izci ateşi yakan izcilerin Cumhuriyet fidanını ve Türk Bayrağı’nı Vali Kemal Önal’a sunmasının ardından seğmen gösterileri yer alacak ve törene katılanlar 27 Aralık Atatürk Parkına fidan dikecekler. Ardından 74. Büyük Atatürk Koşusu’nun startı verilecek.

BAŞKAN GÖKÇEK RESEPSİYON VERECEK

Büyükşehir Belediyesi’nin 27 Aralık etkinlik programı, Ulus Atatürk Heykeli önünde Mehteran ekibinin halka açık konseri ile devam edecek. Saat 15.00’de başlayacak konser, Başkentliler’e unutulmaz bir gün yaşatacak.

Kutlama programı Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in Sherton Oteli’nde ev sahipliği yapacağı resepsiyonla sona erecek.

PROGRAM

25 ARALIK CUMA

“ATATÜRK VE KURTULUŞ SAVAŞI FOTOĞRAFLARI”SERGİSİ Saat: 14.00

Yer: Zafer Çarşısı Güzel Sanatlar Galerisi

27 ARALIK PAZAR

ATATÜRK’ÜN ANKARA’YA

GELİŞİNİN YILDÖNÜMÜ ETKİNLİKLERİ

ANITKABİR’E ÇELENK KOYMA TÖRENİ

Tarih: 27 Aralık Pazar

Saat: 10:00

DİKMEN KEKLİKPINARI TÖRENİ

Saat: 13.00

Yer: Dikmen Caddesi/Keklikpınarı

74. BÜYÜK ATATÜRK KOŞUSU

Saat: 14.00

Yer: Dikmen Caddesi/Keklikpınarı

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ MEHTERAN EKİBİ KONSERİ

Saat: 15.00

Yer: Ulus Atatürk Heykeli Önü

90.YIL RESEPSİYONU

Saat: 18.00

Yer: Sheraton Otel

744710cookie-checkAta’nın Ankara’ya gelişinin 90. yıldönümü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.