Atatürk anılıyor

Sezer mesajında ”Cumhuriyetimizin kurucusu, yurdumuzun kurtarıcısı, büyük komutan, devrimci ve devlet adamı Atatürk’ün gönüllerdeki erişilmez yeri değişmeyecek, O’na duyulan sevgi ve saygı hiç eksilmeyecektir” dedi.


Sezer, Türk ulusunun Yüce Önderi’ne, kurduğu Cumhuriyet’e, ilke ve devrimlerine ve Atatürkçü düşünce sistemine her zaman sahip çıkacağını belirtti.



Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da yayımladığı mesajda, ”Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü sonsuza uğurladığımız bu günü, O’nun ileri görüşlülüğü, bilim, kültür ve sanata bakışını anlayarak geçirmek en doğru anma biçimi olacaktır” dedi.


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hilmi Özkök, ”Bugün bizlere düşen görevin, Atatürk’ü her yönüyle daha iyi analiz ederek onun düşünce sistemini anlamak ve bilgi çağının parametreleri doğrultusunda onun düşüncelerini günümüze taşıyarak irdelemek, sonuçlarını genç nesillere anlatmak ve uygulatmak olduğunu” söyledi.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal da yayımladığı mesajda, Ulu Önder Atatürk’ün, ”toplum olarak sahip çıkılması gereken temel ulusal simge olduğunu” vurgulayarak, ”O’nun ortaya koyduğu Türkiye modeli, temel sentezleri, vatandaşlık anlayışı, inançlara saygı ama devleti, siyaseti inançların dışında düzenleme kararlılığı dünün gerçği, bugünümüzün de güvencesidir” dedi.

1026160cookie-checkAtatürk anılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.