Atatürk konserlerle anılacak

Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü’nün tüm müdürlüklerinde düzenlenen özel konserlerin programlarında ağırlıklı olarak marşlar yer alacak.

Ankara, İstanbul, İzmir, Antalya, Mersin ve Samsun’daki özel konserlerde, solistler, korolar ve orkestralar, Ata’nın anısına sahne alacak.

İzmir Devlet Opera ve Balesi’nin 10 Kasım özel konserinde, Atatürk’ün sesinden anlatımlar da yer alacak. Metnini Orhan Kurtuldu’nun hazırladığı etkinlikte orkestra ve koroyu Caner Ruhselman yönetecek.

Piyanist Ahmet Kahyaoğlu ve Cemile Cabbarova’nın sanatçılara eşlik edeceği konserde, Evin Atik Yerli ile Haldun Özörten anlatıcı olarak yer alacak. Konserde solist olarak Aytül Büyüksaraç, Zafer Baykal, Nurgün Baburhan, Tevfik Rodos ve Ayhan Uştuk yer alacak.

Konserde, Turgay Erdener’in ”Sen Sen Sen”, Ahmet Kahyaoğlu’nun ”Sevda”, Carl Orff’un ”Carmina Burana” adlı eserleri, Verdi’nin ”Nabucco” operasından ”Va Pensiero-Esirler Korosu” bölümü yorumlanacak. Konserde, ”10. Yıl Marşı”, ”Çanakkale Türküsü”, ”Efem”, ”Hayda Hayda”, ”Karadeniz Türküsü”, ”On Kasımlarda”, ”İzmir’in Dağları” marş ve parçaları orkestra ve koro tarafından seslendirilecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi de Orhan Kurtuldu’nun hazırladığı Ulusal Kurtuluş Savaşı ve Ata’nın hayatının anlatıldığı metin eşliğindeki 10 Kasım Atatürk’ü Anma Konseri ile izleyici karşısına çıkacak. Ebru Kaptan ile Şafak Güç’ün anlatıcı olarak yer alacağı etkinlikte, ”Yemen Türküsü”, ”Çanakkale Türküsü”, ”Sarı Zeybek”, ”Hoş Gelişler Ola” ve ”10 Yıl Marşı” yorumlanacak.

BAŞKENTTE ATATÜRK’Ü ANMA KONSERİ

Ankara Devlet Opera ve Balesi, 10 Kasımda saat 11.00’de gerçekleştirilecek ücretsiz etkinlikle Ulu Önder’i anacak.

Koroyu Mustafa Erdoğan’ın yöneteceği konserde, sanatçılara piyanist Duygu İnandık Örnek eşlik edecek. Gül Seçkin ile Sabri Özmener’in anlatıcı olarak yer alacağı yapıtta Soprano Şule Köken ve Selva Erdener, Tenor Yavuz Öztürk, Bariton Serkan Kocadere ile Bas Mithat Karakelle seyirciyle buluşacak.

Kanunda Deniz Göktaş, kontrbasta Özgür Uluçınar ile klarnette Bora Akyol’un yer alacağı müzikli dramada Kurtuluş Savaşı, Atatürk’ün yaşamı ve inkılapları marşlar, türküler ve aryalar eşliğinde anlatılacak.

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Konserinde Carl Orff’un ”Carmina Burana” adlı eserinden ”O, Fortuna” adlı bölümü, Muammer Sun’un ”Bozkırın Sesi”, ”Karadeniz Marşı”, Ahmed Adnan Saygun’un ”Bozlak” adlı eserleri, ”Yemen Türküsü”, ”Efem”, ”İndin Dere Irmağa”, ”Dağ Başını Duman Almış” ve ”10. Yıl Marşı” seslendirilecek.

Mersin ve Samsun Devlet Opera ve Balesi Müdürlükleri de Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ü özel konserle anacak.

1223340cookie-checkAtatürk konserlerle anılacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.