‘Atatürkçülük, bir gün mutlaka iktidarda’

Prof. Dr. Işıklı, Gündoğdu Meydanı’nda düzenlenen cumhuriyet mitinginde yaptığı konuşmada, 14 Nisanda yapılan Tandoğan mitinginin ardından medyanın ezberini şaşırdığını, olup bitenlerin çarpıtılmaya ve gizlenmeye çalışıldığını öne sürdü.


Halkın cumhuriyeti tehlikede gördüğü için şahlanışa geçtiğini savunan Prof. Dr. Işıklı, şöyle konuştu:


“Medya onlarınsa meydan bizimdir. Bu yüzden tüm bu olanlarda küresel egemenlerin emelleri yatıyor. 19. yüzyılın vahşi kapitalizmini kurmayı istiyorlar. Türkiye’de Atatürkçülüğü yıktıktan sonra sınır geliştirme sürecini başlatmayı hedefliyorlar ama bunu başaramayacaklar. Çocuğuna iş arayana ‘Benim sorunum değil’ diyen bir zihniyetin başbakan olmasını kabul etmiyoruz.”


İzmir Limanı’nın satıldığını hatırlatan Prof. Dr. Işıklı, limanın artık İzmir’e de Türkiye’ye de kapalı olduğunu öne sürdü.


Bütün kurumların satıldığını savunan Prof. Dr. Işıklı, “Bankalar peşkeş çekiliyor, kalbimiz satılıyor” dedi.


Prof. Işıklı miting meydanındaki “Birleşin” çağrılarına sol partilerin kulak vermesi gerektiğini belirterek, “Umarım sizin çağrınıza kulaklarını tıkamazlar, küçük dar hesaplarla yollarını şaşırmazlar. Atatürkçülük, tüm ilkeleriyle mutlaka bir gün iktidar olacak” diye konuştu.


Atatürkçü Düşünce Derneği üyesi Doç. Dr. Yaşar Hacısalihoğlu da batı ülkelerinin milli devletlerine sıkı sıkı sarılırken Türkiye’de “Milli devlet modeli bitti” yalanının uydurulduğunu savundu.


Atatürkçülüğün ırkçılık olarak gösterildiğini, Kıbrıs milli davasının emperyalistlerin isteklerine uydurulmaya çalışıldığını kaydeden Doç. Dr. Hacısalihoğlu, “Terör örgütü elebaşına ‘sayın’ diye hitap eden zihniyeti istemiyoruz” dedi.


İktidarın ülkeyi küresel güçlere teslim etmeye kalktığını, kriz korkusu yaratarak ölümü gösterip sıtmaya razı etmeye çalıştığını savunan Hacısalihoğlu, Türkiye’nin AB kapısına bağlanıp himaye altına alınmaya çalışıldığını iddia etti.


AÜ Siyasal Bilgiler Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Gül Aymangüler ise dini alet edip dünyayı kana bulayan emperyalist güçlere karşı Türkiye’de başlatılan mücadelenin Avrupa ülkelerine örnek olmaya başladığını söyledi.


Prof. Dr. Aymangüler, seçmenin artık birleşmeyene oy vermeyeceğini kaydetti.


Türkücü Yolcu Bilgiç de Türkiye’nin sağlam bir milli takıma sahip olduğunu belirterek, şöyle konuştu:


“Kalede 7 yıldır hiç gol yemeyen Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, defansta Sabih Kanadoğlu ve Yaşar Büyükanıt, orta sahada ana muhalefet partisi CHP yer alıyor. Deniz Baykal, 10 numaralı formaya sahip. Golleriyse Tandoğan, Çağlayan, Manisa, Çanakkale ve İzmir’de mitinge katılanlar attı.”


İzmir’deki cumhuriyet mitinginin düzenleme komitesi ve katılımcı kuruluşları arasında İzmir Barosu, Tabip Odası, Ege


Bölgesi Eczacı Odaları, TMMOB, Yeminli Mali Müşavirler Odası, Veteriner Hekimler Odası, ekonomi odaları, meslek odaları, kadın dernekleri, Atatürkçü Düşünce Dernekleri, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, bazı siyasi partiler, bazı iş adamları dernekleri, çeşitli sendikalar ve dernekler yer alıyor.


Mitingde, bazı kişilerin sıcak nedeniyle baygınlık geçirdiği bildirildi.


Öte yandan, mitingin ilk saatlerinde katılımcıların tepkileri nedeniyle basın için hazırlanan platformu bir süre terk edenTRT kameramanı ve muhabiri, platforma geri döndü.


 


 



 


 


 

1042690cookie-check‘Atatürkçülük, bir gün mutlaka iktidarda’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.