Atatürk’ün yeni balmumu heykeli açıldı

Açılışa Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç, Ali Koç ve kalabalık bir davetli grubu Türkiye’den katılırken, Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Akın Alptuna ve eşi ile Türk toplumundan işadamları ve akademisyenler katıldı.

Yıllardır müzede sergilenen eski heykelin Atatürk’ün aslına uygun görüntüsünü yansıtmamasını gerekçe gösteren binlerce kişinin şikayetlerini değerlendirerek, heykelin değiştirilmesi için müze yönetimiyle yaklaşık bir yıl önce temasa geçen Koç Holding, yapımı tamamlanan yeni heykeli bu akşam düzenlenen törenle açtı.

Açılışta konuşan Mustafa Koç, böyle bir törende ev sahipliği yapmanın kendisine gurur verdiğini dile getirdi.

Atatürk’ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım’da yapılıyor olmasının, töreni daha da anlamlı kıldığını belirten Mustafa Koç, ”Zira fiziken aramızda olmasa da 20. yüzyılın liderleri arasında, peşinden kitleleri sürükleyebilecek karizmaya ve öngörüye sahip, idealleri halen yaşayan ve fikirleri ölümsüz olan bir başka lider yok” dedi.

Mustafa Koç, konuşması sırasında balmumu heykelin yenilenmesi fikrini kedisine veren emekli Orgeneral Fırtına ile heykelin yapımında danışmanlık görevini üstlenen Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’e özel olarak teşekkür etti.

Açılış sonrasında katılımcılar Atatürk’ün balmumu heykeli yanında fotoğarf çektirmek için yarıştılar…

1117970cookie-checkAtatürk’ün yeni balmumu heykeli açıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.