Atatürk’ü anma konferansı

Çanakkale Anma Platformu (ÇAP), 19 Kasım’da Assi. Prof. Dr. Orhan Çekiç’in konuşmacı olacağı “Atatürk’ü anma konferansı” düzenliyor.

ÇAP’tan yapılan açıklamada “Double Tree by Hilton Hotel- West End”de yapılacak “Atatürk ve Cumhuriyet: 1938 Son Yıl” başlıklı konferansa Assi. Prof. Dr. Orhan Çekiç’in katılacağı belirtildi.

Açıklamaya göre; 19 Kasım’da saat 17’de kayıt ve ikramla başlayacak etkinlik 17.30’da tören ve konuşmalarla sürecek. Saat 19.30’da da yemeğe geçilecek. Katılımcıların 40 sterlin katkı payı verecekleri belirtildi.

Assi. Prof. Dr. Orhan Çekiç
Assi. Prof. Dr. Orhan Çekiç

ORHAN ÇEKİÇ KİMDİR?

Assi. Prof. Dr. Orhan Çekiç 1944 yılında İskenderun’da doğmuş, 1966 yılında Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun olmuştur. Marmara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans ve Doktora dereceleri aldıktan sonra, Maltepe Üniversitesi’nde, 15 yıl süreyle Atatürk İlkeleri ve Devrim Tarihi Bölüm Başkanlığı, Atatürk Araştırma Enstitüsü kurucu başkanlığı, Harp Akademileri Milli Mücadele Tarihi Öğretim Üyeliği, Genel Kurmay Başkanlığı “Dış Uzmanlığı” gibi görevlerde bulunmuştur. Halen İstinye Üniversitesi Öğretim Üyesidir. Çok sayıda makalesi, konferansları ve tv programları internette yayımlanmaktadır.

Son olarak “Atatürkoloji Enstitüsü” adıyla sanal bir enstitü kurmuştur. Burada yayımlayacağı Cumhuriyet Tarihi ve Osmanlı Tarihine ilişkin arşiv belgeleriyle, özelikle cumhuriyetin kazanımlarını, Atatürk’ü ve devrimlerini, gerçek yönleriyle ortaya koyarak cumhuriyetçi bir cephe oluşturmayı amaçlamaktadır.

Başlıca eserleri: “Prangalı Özlem” (Şiirler) (1973), “Uluslar arası Terörizm ve Ermeni Terörü” (1983), “İmparatorluk’tan Cumhuriyete”(2000), “Mondros’tan İstanbul’a”(2007), “Samsun’dan Erzurum’a”(2007), “Sıvas’tan Ankara’ya” (2009), “Türkiye Cumhuriyeti Tarihi” (2010), “Son Yıl: 1938 “ (2013) gibi kitaplardır.

2025600cookie-checkAtatürk’ü anma konferansı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.