Ateistlerin umudu Beyaz Saray’da

Beyaz Saray, Obama yönetimiyle yeni demokratik “açılımlara” evsahipliği yapmaya devam ediyor.

Başkan Obama’nın daveti üzerine ABD’de ateist-tanrıtanımazların birliği olan “Secular Coalition of America” (Amerikan Laik Koalisyonu) üyesi 60 delege, geçtiğimiz 26 Şubat Cuma günü sabah saatlerinden akşama dek süren bir dizi toplantıya konuk oldu.

Ateist kuruluşun Amerika’daki eğitimde din derslerinin kaldırılması ve okullarda dinsel öğelerin yer almaması başta olmak üzere dindarlar tarafından sürdürülen her türden baskıyı ve ayrımcılığı Başkan Obama’ya şikâyet ettikleri açıklandı.

Amerikan ateistleri ABD Ordusu’nda dinsiz oldukları için kötü muamele gördüklerini de şikâyet listesine eklediler.

Laik Amerikan Koalisyonu sözcüsü Daniel Dennett, Beyaz Saray toplantısından umutla ayrıldıklarını ve bundan böyle tanrıtanımazların saklanmak, kimliklerini gizlemek zorunda kalmayacakları bir toplumun hep beraber inşası için beklentilerinin artığını ifade etti.

Dennett, “Sanıldığının tam tersine artan bir ateist nüfus var, ancak türlü baskılar veya baskı çekincesiyle düşüncelerini saklamak zoruında kalan bu insanları siyasetçilerin dikkate alması gerekirdi”, dedi ve Obama’nın bu cesareti gösterdiğini sözlerine ekledi.

Dennett’e göre, sadece ABD’de gizli kalmış 10 milyon civarında tanrıtanımaz yaşıyor.

İlgili site: http://www.secular.org/

1500360cookie-checkAteistlerin umudu Beyaz Saray’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.