‘Ateşkes için elimizden geleni yapıyoruz’

Fas’ın İstiklal Partisi’nin 15. Genel Kurulu’nda konuşan Bağış, kongrede bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye’nin ve Başbakan Erdoğan’ın selamlarını getirdiğini söyledi.


Fas’a gelirken, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı olduğunu, ancak burada Başbakan Erdoğan’ın aramasıyla Devlet Bakanı olarak atandığını öğrendiğini kaydeden Bakan Bağış, kongrenin kendisi için unutamayacağı bir tecrübe olduğunu belirtti.


Konuşmasında Gazze’de yaşananlara değinen Bağış, şunları söyledi:


”Bugünlerde Gazze’de yaşayan kardeşlerimizin karşı karşıya kaldığı insanlık dramı ve trajedi için hepimiz çok üzülüyoruz. Genel Başkanımız ve Başbakanımız ile yılbaşında, barış çabalarına katkı sağlamak amacıyla Suriye, Ürdün, Mısır ve Suudi Arabistan’a gittik. Başbakanımız bu temaslarının yanı sıra dünyanın önde gelen liderleri ile telefon görüşmeleri yaptı. Acil bir ateşkesin sağlanması için elimizden geleni yapıyoruz.”
 
MÜBAREK ÖZEL TEMSİLCİ İSTEDİ


ANKARA – Büyükelçi Ahmet Davutoğlu’nun başkanlık edeceği heyet, Gazze ile ilgili pazar günü Mısır’da başlayacak olan ateşkes müzakerelerine katılacak.


Edinilen bilgiye göre Mısır Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla aradı. Mübarek’in Mısır’da devam eden ateşkes müzakereleri için Başbakan Erdoğan’dan özel temsilci göndermesini istediği ifade edildi.


Mübarek’in, Mısır, Filistin yönetimi ve Hamas yetkililerinden oluşan heyete katılmak ve Gazze’deki soruna ilişkin katkılarını almak için Türkiye’den de bir heyet gönderilmesini arzu ettiğini belirttiği bildirildi.


Başbakan Erdoğan’ın da özel temsilci olarak büyükelçi Ahmet Davutoğlu’nun başkanlık edeceği Başbakanlık ve Dışişleri Bakanlığı görevlilerinden oluşan bir heyetin gönderilmesi talimatı verdiği öğrenildi.


Davutoğlu’nun başkanlık edeceği heyet, pazar günü Mısır’da başlayacak müzakerelere katılacak. 
 

1072090cookie-check‘Ateşkes için elimizden geleni yapıyoruz’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.