Ateşkeste maya şimdilik tuttu

Hamas’ın üst düzey liderlerinden İsmail Haniye, Reuters’a yaptığı açıklamada, Hamas’ın sükunetle ilgili tutumunun değişmeden devam edeceğini kaydetti.

Mahmut Abbas’ın Hamas liderleri ile yaptığı görüşmeye katılan El Fetih örgütünün önde gelenlerinden Samir al-Maşrawi ise Hamas’ın son kararını yakında açıklayacağını söyledi.

Öte yandan, açıklamadan kısa bir süre sonra, İslami Cihat örgütü de Hamas’ın kararına uyacağını duyurmuştu. 

İSRAİL, 500 FİLİSTİNLİ TUTUKLUYU SERBEST BIRAKIYOR
İsrail hükümeti, önümüzdeki günlerde serbest bırakılması beklenen 500 Filistinli tutuklunun isim listesini onayladı.

Filistinli tutukluların serbest bırakılmasını dana önce onaylayan hükümet, bugünkü toplantısında, serbest bırakılacak isimlerin bulunduğu listeyi kabul edildi.

Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile İsrail Başbakanı Ariel Şaron arasında Mısır’ın Şarm El Şeyh beldesindeki zirvede ateşkes konusunda uzlaşma sağlanmasından sonra, sürgüne gönderilen Filistinlilere dönüş izni ve Batı Şeria’daki 5 kentin denetiminin Filistinlilere verileceği açıklanmıştı.

EVE DÖNÜŞ İZNİ
 
Ayrıca İsrail, Batı Şeria’dan 2002 yılında sınırdışı edilen 60 Filistinli’nin geri dönmelerine izin verdi. 60 Filistinli, Gazze ve Avrupa ülkelerine sürülmüştü

Filistinli yetkililer, bir geri dönüş takvimi oluşturulmadığını, ancak önümüzdeki iki hafta içinde anlaşmanın uygulanmasını beklediklerini açıkladı.

İsrail tarafından teröre karışmış olmakla suçlanan bu kişiler arasında, Beytüllahim’deki bir kilisenin bir ay süren kuşatmasında yer alan 40 Filistinli de bulunuyor. İsrail’in bu kararı, Filistin lideri Mahmud Abbas Gazze’de militan örgütlerle ateşkes hakkında görüşme yapmaya hazırlanırken geldi.

Şaron’un danışmanı Raanan Gissin, İsrail’in bu kişileri döndüklerinde gözaltına almayacağını söyledi.

1099130cookie-checkAteşkeste maya şimdilik tuttu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.