ATGB UK’den ‘Ergenekon’ açıklaması

ATGB-UK Yönetim kurulu tarafından yapılan açıklama aynen şöyle:


“Türkiye kamuoyu, Ergenekon operasyonuyla ilgili olduğu iddiasıyla gerçekleştirilen son tutuklamalar nedeniyle gergin bir döneme girmiş, söz konusu tutuklamalar, toplumun büyük bir kesiminde tepkiyle karşılanmıştır. Tepkiler alınan hukuki karara değil, kararın uygulama biçimine yönelmiş durumdadır.


İngiltere’de faaliyet gösteren çok sayıda Türk gazetecisinin mesleki örgütü Avrupa Türk Gazeteciler Birliği(UK), tutuklamalarla ilgili olarak yargı kararını eleştirmek ya da değerlendirmek durumunda olmadığı gibi kararın yanlış ya da doğru olduğu konusunda görüş belirtmeye de yetkili değildir, bu tür bir niyeti de yoktur. ATGB(UK) hukukun adil karar vereceğine olan inancını korumaktadır.


Ancak, bir meslek örgütü olarak, gözaltına alınanlar arasında bulunan 83 yaşındaki gazeteci İlhan Selçuk’un, toplumun farklı kesimlerinin de tepkisine yol açan gözaltına alınış biçimini, iktidarın, kimi çevrelerce dile getirilen, “basına gözdağı verme” gayreti olarak anladığımızı bildirmek isteriz. Görüşleri rahatsız edici de olsa, iktidarların muhalif basına tahammül etmeleri demokrasinin en önemli prensiplerindendir. Türkiye medyasında da belirtildiği gibi, “davet edilmesi halinde ifade vermeye gideceği” çok belli olan, “kaçma ihtimal bulunmayan” önemli bir gazetecinin, hangi konuda neyle suçlandığı henüz belli de değilken, kamuda suçlu olabileceği kanısı uyandırılacak biçimde, “apar topar” gözaltına alınmasını kabul edilemez buluyoruz.


Çeteleşmeye de hukuksuzluğa da karşı olan bir meslek örgütü olduğumuzu belirtiyor, İlhan Selçuk’un bir an önce yargı önüne çıkartılarak savunma olanağına kavuşturulmasını bekliyoruz.


Asıl dileğimiz, ülkemizin içine girdiği gergin ve kamplaşma döneminin ciddi bir toplumsal bunalıma yol açmamasıdır.


Saygılarımızla…”

811310cookie-checkATGB UK’den ‘Ergenekon’ açıklaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.