ATGB’den Başkonsolos’a ziyaret

Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (UK) Yönetim Kurulu, Başkonsolos Bahadır Kaleli’yi ziyaret etti.


Birlik Başkanı Kemal Erdemol, Yönetim Kurulu Üyeleri Mihrişah Safa, Füsun İlkay, Mustafa Köker ile Medya Takip Birimi Başkanı Alparslan Düven ve kurucu üye Metin Güneş’ten oluşan ATGB heyetini Çarşamba günü kabul eden Başkonsolos Bahadır Kaleli, gazetecilerin örgütlenmesinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.


Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (UK) Başkanı Kemal Erdemol ziyaret sırasında derneğin kuruluşu ile ilgili bilgi verdi. İlk Türk gazetelerinin Osmanlı döneminde de Londra’da çıktığını ve ilk Türk Gazeteci örgütlenmelerinin yine bu ülkede gerçekleştiğini hatırlatan Erdemol, Türk basını için Londra’nın önemli bir kent olduğuna işaret etti. Erdemol, geçmiş yıllarda da Türk gazetecilerin birkaç defa benzeri örgütlenme girişiminde bulunmalarına rağmen, bu örgütlerin sürdürülemediğini anlattı.


DİNAMİK BİR MEDYA VAR


İngiltere’de dinamik bir Türk medyası ile karşılaştığını belirten Başkonsolos Bahadır Kaleli, Avrupa’nın diğer ülkelerinde de yoğun Türk nüfusu bulunmasına rağmen İngiltere’deki gibi yoğun medya organına sahip olmadıklarını kaydetti.


İngiltere’de Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’tan göç etmiş küçümsenemeyecek bir Türk nüfusun yaşadığını kaydeden Kaleli, gazetelerin toplum kesimlerine ulaşmada ciddi bir görevi yerine getirdiklerini ifade etti.


İngiltere Türk toplumunun sivil toplum kuruluşları bakımından oldukça zengin olduğuna işaret eden Kaleli, buna rağmen sivil insiyatiflerin beklenen düzeyde olmadığının altını çizdi. Ziyaret sırasında Muvavin Konsolos Şener Cebeci de hazır bulundu.


ATGB Başkanı Kemal Erdemol,  Yönetim Kurulu’nun önümüzdeki günlerde Büyükelçi Akın Alptuna ve KKTC Londra Temsilcisi Yonca Şenyiğit’i de ziyaret edeceğini bildirdi.


FOTOĞRAF: Avrupa Türk Gazeteciler Birliği (UK) Yönetim Kurulu, Başkonsolos Bahader Kaleli’ye nezaket ziyaretinde bulundu.

800170cookie-checkATGB’den Başkonsolos’a ziyaret

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.