Atıklar krizden geri dönüştürülemedi

Mail on Sunday gazetesi, vergi mükelleflerinin sadece bir geri dönüşüm  tesisinde biriken 100 bin ton kağıt ve mukavvanın depolanabilmesi için milyonlarca sterlin ödemek zorunda kalabileceğine işaret etti.


Hükümetin çağrıları ve belediyelerin özendirmesi sonucunda evlerdeki çöplerin dikkatle ayrıldığını hatırlatan Mail gazetesi, sektörün çökmesi sonucunda ortaya çıkan çöp dağlarının önümüzdeki üç ay içinde ikiye katlanabileceği uyarısına yer verdi.


Halihazırda çöplerden dönüştürülen kağıt başta olmak üzere malzemenin satılamamasının, geri dönüşüm sektöründe ekonomik krize yol açtığı, bu tür malzemeyi satan firmaların ise ellerindeki malzemeyi depolamak zorunda kaldıkları belirtiliyor.


Bu tür depolardan birinin County Durham’daki Greencycle adlı kağıt deposu olduğuna ve ülke çapında 80 kağıt dönüştürme tesisi daha bulunduğuna dikkati çekiliyor. Bu kağıt dönüştürme tesislerinin yöneticileri, sektörün 2010’dan önce toparlanamayacağını, bu nedenle devletin mutlmaka kendilerine yardımcı olması gerektiğini belirtiyor.

819900cookie-checkAtıklar krizden geri dönüştürülemedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.