Atlas Global WTM’de stratejisini anlattı

FARUK ESKİOĞLU – Atlas Global Pazarlama ve Kurumsal İletişim Başkanı Tuna Tunca, son olarak KLM ile imza atan Atlas Global’ın diğer havayollarıyla ortak uçuş anlaşmasına önem verdiğini belirterek başka havayollarıyla anlaşmalar da yapılacağını söyledi. Atlas Global’ın insanı uçuş modelinde merkeze yerleştirdiğini vurgulayan Tunca, Atlas Global’ın verdiği hizmetler de gözönüne alındığında ciddi bir rekabet gücüne sahip olduğunu belirtti.      

Atlas Global, Londra’daki Dünya Turizm Fuarı’nda (WTM) yer alan Türkiye bölümünde geniş bir stand ile katıldı. Atlas Global standında Tunca’nın basın ile yaptığı sohbet şöyle:

– Bu yıl ki WTM’i nasıl buldunuz?
– Bu yıl Türkiye’ye daha fazla ilgi olduğu izlenimi edindim.

– Atlas Global, Londra’da havalimanı değiştirerek Stansted’ten uçmaya başladı. İngiltere pazarını nasıl değerlendiriyorsunuz?
– Stansted gözde uçuşlarımızdan biri. Özellikle Stansted’den Kıbrıs’a yoğun ilgi var. Onun haricinde Stansed çıkışlı diğer ülkeler bağlantılı ciddi yolcu taşımacılığımız var. Haftanın 7 günü İstanbul’a seferimiz var. Bağlantılı olarak da Ortadoğu’ya, Rusya bölgesine yolcu taşıyoruz.

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş, KKTC Turizm ve Çevre Bakanı Sayın Fikri Ataoğlu ile Türkiye’nin Londra Büyükelçisi Abdurrahman Bilgiç ile ve KKTC Londra Temsilcisi Zehra Başaran, WTM’deki Türkiye bölümünün en büyük standlarından Atlas Global’ı ziyaret ederek, Atlas Global Yönetim Kurulu Başkanı A. Murat Ersoy ve BDT Ülkeleri Danışmanı Orhan Sancar ile bir süre sohbet ettiler.

– Turizm sezonunun taşımacılığa katkısından söz eder misiniz?
– Turizm 52 farklı sektöre katkı sağlıyor. En önemli oyunculardan biri de havayolu. Turizm ve havayolu birbirlerini geliştirdiğini söyleyebiliriz. Türkiye’de turizm ne kadar gelişirse havayolları da o kadar gelişecektir.

– Atlas Global kendisini ucuz havayolu olarak tanımlamıyor? Buna rağmen rekabet güvü sağlıyor mu?
– Doğrudur. Rekabet kaliteyi ve dinamizmi artırır. Rekabetten korkmuyoruz. Rekabet keyif aldığımız bir olgu. Biz “low cost” havayollarıyla değil British Airways ile de Air France ile de rekabet içerisindeyiz. Uçuş yaptığımız bütün pazarlarda irili ufaklı modeli farklı olan pek çok havayoluyla rekabet içindeyiz. Bunun için siz kendi modelinizi kendiniz belirliyorsunuz. Rakiplerinizin çevresinde bir model belirlemiyorsunuz. Bizim belirlediğimiz iş modelinde insan var. Dolayısıyla insanı modelin merkezine yerleştirdiğiniz zaman iş modelinden bağımsız, “kişiler için biz neyi daha yapabiliriz”i anlamaya öğrenmeye başlıyorsunuz. Dolayısıyla bu bizi pazarda daha avantajlı duruma getiriyor. Evet bizden daha pahalı ya da ucuz diğer yolları var ama biz hizmetlerle, yarattığınız beklentiyi sunarak yolcuların tercihini kazanıyorsunuz. Beklentileri karşıladığınız süreçte de başarılı oluyorsunuz. Low cost ve normal tarifeli uçaklarla karşılaştırdığınızda bizim phek çok avantajımız var. Örneğin koltuk aralıklaır son derece geniş, uçak içinde “catering free of charge”, ilave olarak “online checking”de ücret almıyoruz. Bu ve buna benzer henhangi ilave para aldığımız hiç bir hizmetimiz yok. Bununla da kalmıyoruz, havalimanlarından şehir merkezlerine ücretsiz servis taşımacılığı yapıyoruz. Özellikle Bodrum ve Antalya ile yurtdışı noktalarımızda da bu hizmeti veriyoruz. Dolayısıyla yolcu satın almaya karar verdiği andan evine dönene kadarki sürece kadar seyahatini nasıl sorunsuz geçirtebiliriz diye tecrübelerimizi kullanıyoruz. Bu bağlamda rekabet konusunda bir çekincemiz yok.

Atlas Global Pazarlama ve Kurumsal İletişim Başkanı Tuna Tunca, Atlas Global’ı WTM’de temsil eden hostesler ile birlikte…

– Atlas Global’da çocuk ve engelli indirimi uygulaması konusunda neler söyleyeceksiniz?
– Çocuk indirimlerimiz var zaten. Engelli indirimleri konusunda da çalışıyoruz. Eğer bize rapor verildiği zaman bunu da uyguluyoruz.

– Diğer hava yollarıyla ortak uçuş anlaşmalınızdan da söz eder misiniz?
– Atlas Global, Avrupa’nın önde gelen hava yolu şirketlerinden KLM ile ortak uçuş anlaşması imzaladı. Daha önce de Air France ve Air Serbia ile aynı anlaşmayı yapmıştık. Bu anlaşmalar bizim için önemli şöyle ki, uçuş yaptığınız noktalarda alternatif saatler sunabiliyoruz. Şu anda dört havayolu ile anlaşmamız var. Bu giderek de artacak.

– Yaz döneminde Londra dışındaki talep artışını karşılamak için bir planınız söz konusu mu?
– Atlas Global olarak İngiltere’de 12 ay boyunca hizmet vermeye önem veriyoruz. Yalnızca yaz uçuşu “charter”a giriyor. Talepleri sürekli değgerlendiriyoruz.

– KKTC’ye yönelik uçuşlarda aktarmada tekrar güvenlikten geçirme kuralı, KKTC-Türkiye-yurdışı  uçuşlarının yanısıra, yurtdışı-Türkiye-KKTC uçuşlarında da uygulamak gereksiz değil mi? Çünkü Türkiye KKTC’yi tanıyor.
– Atlas Global’ın aldığı değil, uyduğu bir karar olduğunu söyleyebilirim.

 

 

 

2136600cookie-checkAtlas Global WTM’de stratejisini anlattı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.