Atlas Jet’e 3 Temmuz’a kadar süre

Atlasjet, yolcuların bir kısmını uçurduğu halde, mahkemeye konu olan 669 yolcunun mağduriyetinden kendilerinin sorumlu olmadığını ileri sürerek davaya itiraz etmişti.

İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi ‘nin girişimiyle, Goldsworth Avukatlık firması tarafından KTHY ve Atlas Havacılık Anonim Şirketi’ne açılan dava yeni bir boyut kazandı.

Davanın bu aşamaya gelmeside büyük emekleri bulunan İngiltere Alevi Kültür Merkezi ve Cemevi Başkanı İsrafil Erbil, 19 Haziran’da görülen davada Atlas Havacılık Anonim Şirketi’nin mahkemeye bu yolcuları uçurduğuna dair bir kanıt sunamadığını söyledi.

Erbil, “Bunun üzerine mahkeme başkanı, ‘Siz kimseyi uçurmadınız, onun için bu kazanılan 840 bin pound’u 3 Temmuz’a kadar Mahkememize yatırmak zorundasınız’ dedi. Ama bir şart koydu, uçurduğunuza dair bir kanıtınız olursa o paradan düşüreceğiz. Aksi akdirde bu paranının kayıtsız şartsız mahkmeye yatırılması gerekiyor’ diye karar verdi.

Erbil, paranın mahkemeye yatırılmaması halinde davanının uluslararası bir boyut kazanacağını ve Atlasjet’in Avrup’da veya Türkiye’de mallarına el konulabileceğini aktardı.

İsrfil Erbil, geride kalan 3 bin 500 yolucunun daha bulunduğunu ve bu yolcuların da bu davayı emsal gösterip mağduriyetlerininin giderilmesini talep edebileceklerini kaydederek, “Cemevi olarak onları bu çatı altında toplamaya bu davayı takip etmeye devam edeceğiz. Cemevi, tüm mağdurların sorunları giderilene kadar çalışmalarını büyük bir titizlik içinde sürdürecek ve bu davanın peşini de bırakmayacak” dedi.

KTHY iflasının ardından mağdur olan İngiltere’deki yolcular adına Goldsworth Avukatlık firması tarafından açılan dava, 2 Kasım 2012 tarihinde uçamayan yolcuların lehinde sonuçlanmış, mağduriyetten sorumlu tutulan Atlasjet ise karara itiraz etmişti.

848570cookie-checkAtlas Jet’e 3 Temmuz’a kadar süre

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.