AtlasJet’ten Londra kutlaması

Londra kent merkezindeki Piccadilly Circus’daki ünlü eğlence mekanlarından Café De Paris’te dün akşam gerçekleşen etkinliğe, İngiltere’deki seyahat acentaları, Tur Operatörleri, Turizm sektörü temsilcileri ile basın mensupları katıldı.

“Red Night” konsepti ile düzenlenen tanıtım etkinliğinde davetliler kırmızı kıyafetlerle gelirken, AtlasJet konuklara etkinlik için hazırlanan özel kırmızı şapkalar dağıttı.

Haftada dört gün olarak başlayan ve Haziran ayından itibaren her güne çıkacak olan uçuşlarla ilgili Atlasjet Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy yaptığı sunumda, AtlasJet’in farklılıklarını anlatırken, Business Class bölümündeki yolculara “Uçan Şef” hizmeti de verdiklerine işaret etti.

Atlasjet’in havacılık sektörüne girdiği günden bu yana konforlu uçuşları ile yolcuların tercihi haline geldiğini belirten Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ersoy, bu başarı grafiğini şimdi de Londra uçuşlarında ilerleterek devam ettireceklerini vurguladı.

Ersoy, diğer havayolu şirketlerinin de Luton Havalimanı’na uçmalarını beklediklerini belirterek Luton Havalimanı’nın şehir merkezine yakınlığının avantajına değindi.

İlk defa bir Türk havayolu firmasının Londra ile Türkiye arasında Luton uçuşlarını başlattığını belirten Ersoy, “Luton, Londra şehir merkezine en çabuk ve en konforlu ulaşılabilen bir havalimanı. İlk defa bir havayolu buraya başladığı için herkes buna yabancı ama denedikten sonra bunu fark edecekler. Uçaktan adımınızı attıktan sonra 55 dakika içerisinde rahatlıkla Londra’nın kalbine ulaşabiliyorsunuz. Çok kompakt bir havalimanı çok çabuk açılabiliyor. Havalimanına geldikten sonra çok çabuk uçağa ulaşabiliyorsunuz. Çok konforlu bir havalimanı bunu yaşadıktan sonra görecekler. Yolcularımız için vazgeçilmez alternatif bir havalimanı olacağına inanıyoruz. Bizden sonra diğer havayolu şirketlerinin de kademeli olarak buraya uçuşlarının başlayacağına inanıyorum” dedi.

İstanbul-Londra doluluk oranları hakkında bilgi veren Ersoy, “Daha ilk başladığımız günlerde yüzde 60 seviyelerinde uçmaya başladık. Haziran ayında her gün seferlere başlayacağız. O doluluk oranlarını olumlu yönde etkileyecek. Haziran ayında yüzde 70 doluluk oranını aşacağız. Temmuz ayından itibaren yüzde 90 doluluk oranlarını yakalamayı hedefliyoruz” diye konuştu.

ATLASJET’İN FARKLI SERVİSLERİ

Arzu eden Atlasjet yolcuları, uçuşlarında Business Class alternatifini seçerek, seyahatlerini daha ayrıcalıklı hale getirebiliyor. Business yolcularına uçuşta Sky Chef (Uçan aşçı ) hizmeti veriliyor. Uçan aşçı uygulamasına ilişkin bir soru üzerine Ersoy,uygulamayı yolcuların şaşkınlıkla karşıladığını belirterek farklılık yarattıkları kaydetti. Ersoy, “Luton, Londra’nın kuzeybatısında yer alıyor. Londra’nın batısı ve kuzeybatısı Londra’nın endüstriyel olan gelir seviyesi yüksek kesimin olduğu bir bölüm, İşadamlarının sık sık seyahat ettiği, çıkış için kullandığı bir bölge. O nedenle biz devamlı yolcu sayısında artış olmasını beklediğimiz için ve Londra uçuşlarına özel bir önem verdiğimizi gösterebilmek için ilk defa bu uçuşlarda Sky Chef dediğimiz “Uçan aşçılar” görev yapmaya başladı. Bunun nedeni Londra uçuşlarında standart uçuşlarımızın dışında çok daha zengin ikram menüleri kullanılıyor. Bunlarda bir aşçı yardımıyla servise hazırlanıyor ve servis ediliyor yolcularımıza. Bu Londra uçuşlarına verdiğimiz öneminde göstergesi ve bu hatta devamlı yolcuyu beklediğimize inandığımızı gösteren farklı bir uygulama. İlk defa özel bir havayolunun una başlaması da dünya da ilk biziz özel havayolu şirketleri içinde. Bu gerçekten yolcular arasında şaşkınlık a karşılanıyor. Sempati ve güler yüzle kabul ediliyor ve vazgeçilmez bir farklılık yaratıyor” diye konuştu.

Atlasjet, bu uçuşları kutlamak üzere Londra’da bir gece düzenledi. London Red Night isimli tanıtım partisinde Murat Ersoy konuklarını misafir etti. Atlasjet’in kurumsal rengi kırmızıdan yola çıkarak yarattığı konsept ile “Red Night Parti” ismiyle düzenlenen davete, İstanbul’dan giden Atlasjet üst yönetimi ev sahipliği yaptı. Londra’daki Türk ve İngiliz turizm acenteleri, basın mensupları, havacılık sektörü temsilcileri, Türk dernekleri ve iş adamlarının biraraya geldiği davette Atlasjet’in Londra uçuşları tanıtıldı.

LUTON HAVALİMANI’NDAN LONDRA’YA ULAŞIM

Haftada dört gün olarak başlayan ve Haziran ayından itibaren her güne çıkacak olan uçuşlar Londra’da Luton Havalimanı’na yapılıyor. Luton Havalimanı’nın Londra şehir merkezine yakınlığı ve ulaşım kolaylığıyla son derece avantajlı bir destinasyon olduğunu belirten Atlasjet yöneticileri, trenle seyahat eden yolcuların, şehir merkezine 21 dakikada ve çok uygun bilet fiyatlarıyla ulaşabildiğini belirtiyor. Karayolunu tercih edenler ise, çıkış kapısının önünden kalkan otobüslerle, havalimanını merkeze bağlayan dört şeritli bir otoban sayesinde, diğer havalimanlarına kıyasla çok daha rahat bir trafik ile 1 saatte şehir merkezine varabiliyor. Havalimanından ayrıca Midlands ve İngiltere’nin kuzeyine de otobüslerle kolayca ulaşılabiliyor.

Ayrıca havalimanı içindeki yolcu trafiğinin iyi planlanmış ve düzenli olması sebebiyle, yolcular uçaktan indikten sonra ortalama 10 dakika içinde çıkışa ulaşabiliyor. Uçaktan indikten sonra, gümrük-bagaj işlemlerini tamamlayıp havalimanından çıkarak, Londra şehir merkezindeki St Pancras International’a tren ile ulaşmak 1 saatten kısa sürüyor. Bagajsız yolcular bundan da kısa sürede merkeze ulaşabiliyor.

Atlasjet’in İstanbul – Londra uçuşlarında, bilet fiyatları Ekonomi Plus’ta her şey dahil tek yön 68 GBP’den, Business Class’ta ise 168 GBP’den başlıyor.

AtlasJet İngiltere Direktörü Mustafa Ebgü’nün evsahipliği yaptığı etkinlikte, Luton Airport Direktörlerinden Nigel Bishop ve Glyn Jones yaptıkları konuşmalarda, havalimanın özellikleri ve AtlasJet ile yapacakları servisleri anlattılar.

Dans yarışması ve şans çekilişi yapılan etkinlikte müzik grupları ve DJ’ler konukları eğlendiren zengin bir program sundular.

850930cookie-checkAtlasJet’ten Londra kutlaması

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.