Atılay Ersan’a veda yemeği

Sofra Mayfair Restaurant’ta gerçekleşen veda yemeğine BTKD Yönetim Kurulu üyeleri ve eşlerinin yanısıra KKTC Londra Temsilcisi Kemal Köprülü’nün eşi Sevhal Köprülü, İngiltere Türk Dernekleri Federasyonu Başkanı Şener Sağlam ve İşçi Partisi Hemel Hempstead milletvekili adayı Ayfer Orhan katıldı.

Londra’da görev süresi dolmak üzere Büyükelçilik Müsteşarı Atılay Ersan yemekte yaptığı kısa konuşmada, BTKD Yönetim Kurulu’na kendisini ağırlamış olmalarından dolayı memnuniyetini belirterek yürütülen faaliyetleri takdir ettiğini söyledi. BTKD’nin etkin ve aktif bir dernek olduğunu söyleyen Ersan, yabancı bir ülkede yaşayan toplumların sorunlarının ancak o ülkenin sosyal, ekonomik ve siyasi hayatında söz sahibi olmakla çözülebileceğine inandığını dile getirdi.

BTKD Başkanı Servet Hassan da “Sayın Atılay Ersan, İngiltere Türk toplumunun ve anavatanımızın sorunlarına gösterdiği yakın ilgi ve hassasiyeti ile hepimizin saygısını kazanmış, mükemmeliyetçi kişiliği ve çalışkanlığı ile arkasında iz bırakan bir diplomatımız olmuştur. Kendisi ve değerli eşi Seza Ersan’a yeni görevlerinde başarılar diliyoruz” dedi.

Bir Afrika ülkesi olan Kamerun’da göreve başlayacak olan Büyükelçi Atılay Ersan ve eşi Seza Ersan’ı bu ülkede açılacak ilk Türk büyükelçiliği olması nedeniyle oldukça yoğun günler bekliyor. Hükümetinin Afrika açılımı kapsamında ilk etapta Afrika’da 8 büyükelçilik kurulacak. Böylece 53 ülke bulunan Kara Kıta’nın 21’inde Türk misyonu olacak. Büyükelçiler, gittikleri ülkelerde araştırmalar yaparak büyükelçilik binası kiralayacak, satın alacak ya da arsa alıp inşaat yaptıracaklar. Diplomatlar, sadece görev yaptıkları ülkelerle değil çevresindeki ülkelerden de sorumlu olacaklar. Yeni Kamerun Büyükelçisi Atılay Ersan, iki ülke arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesine ağırlık vereceğini vurguladı.

FOTOĞRAF: Funda ve Mustafa Aksanoğlu, Servet ve Levent Hassan, Şener Sağlam, Sevhal Köprülü, Atılay ve Seza Ersan, Hülya Koçu ve Ayfer Orhan

827600cookie-checkAtılay Ersan’a veda yemeği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.