Atun'un yeni kitabı yayınlandı

Prof. Dr. Atun'un kaleme aldığı ve 3 Eylül'de başlayacak Toplumlararası Müzakerelerin temelini oluşturan önemli BM ve AB kararlarını içeren 2 Cilt'lik serinin,  15 Kasım1983 yılı ile 1 Eylül 2008 tarihleri arasını kapsayan Kıbrıs Antlaşmaları, Planları ve Önemli BM, AB Kararları (1983-2008), Cilt 2 adlı kitabı yayınlandı.
 
Kitabın tanıtımında şu açıklama yapıldı:


"1.ci ve 2.ci Ciltteki bilgiler, bu güne kadar BM'de ve AB'de alınmış Kıbrıs ile ilgili tüm önemli kararların Türkçelerini içermektedir. Bu bilgilere ilaveten, 1960 Kıbrıs Cumhuriyeti Anayasası, 1983 KKTC Anayasası ve 2004 Annan Planı da bu 2 cilt'de yerlerini almıştır.
 
Bu güne kadar Türkçeye çevrilmemiş ve bu nedenle de Türkçeleri hiç yayınlanamamış olan ve BM Kıbrıs Müktesabatını oluşturan bir çok Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi kararları, özellikle 1983-2008 yılları arasını kapsayan 2.ci Ciltte yer almaktadır.


Araştırmacı ve Yazar Prof. Dr. Ata Atun, Kıbrıs Müzakerelerinin temelini oluşturduğuna inandığı ilgili tüm BM Genel Sekreterlerinin Raporları ile BM Güvenlik Konseyi ve AB komisyonu kararlarını titiz bir çalışma ile günümüz Türkçesine çevirerek halkın, siyasi parti mensupları ile politikacıların, akademisyenlerin, araştırmacıların ve konu ile ilgili tüm kamu görevlilerinin kullanımına sunmuştur.


Bu 2 cilt kitabın özelliği, “Kapsamlı Çözüm Çerçevesi”ni oluşturan tüm Antlaşmaları, çeşitli müzakereleri, müzakereler sonrası Güvenlik Konseyine sunulmuş Genel Sekreterin Raporlarını ve Güvenlik Konseyi tarafından alınmış kararları, Türkçe olarak okuyucuya sunmasıdır.
 
Müzekerelere ve Kıbrıs konusuna ilgi duyanlar için tam bir hazine değerindeki bu iki cilt kitap, 1571 yıllarından itibaren günümüz 1 Eylül 2008 tarihine kadar yapılan tüm önemli anlaşmaları, kararları, planları, müzakereleri ve çözüm önerilerini içermektedir. 
 
Kitabın tanıtımı önümüzdeki günler içinde yapılacaktır." 

710190cookie-checkAtun'un yeni kitabı yayınlandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.