ATV-Sabah önünde sendika için eylem

ATV-Sabah Grubu'nun Balmumcu'daki binası önünde başlatılan oturma eylemi öncesinde toplanan Türk-İş, DİSK ve KESK'e bağlı sendika temsilcileri, ''Emeğin Onuru Sendikalı Olmaktır'', ''Sendikal Haklara Saygı'', ''Medyada Sendikal Kıyıma Hayır'', ''Kalemine, Örgütüne Sahip Çık'', ''Sendika Basın Özgürlüğünün de Güvencesidir'' yazılı dövizler açtı.


Grup adına bir basın açıklaması yapan TGS Genel Başkanı Ercan Sadık İpekçi, ''burada toplanmalarının nedeninin huzursuzluk yaratmak değil, tam tersine Sabah ve ATV binasında geçen hafta içerisinde yaratılan huzursuzluğu, gerginliği sona erdirmek olduğunu'' söyledi.


Sabah ve ATV Grubu'nun bağlı olduğu Turkuvaz işletmelerinde 2007 yılından bu yana yaptıkları sendikal mücadelenin sonunda süreci tamamladıklarını ve toplu sözleşme masasına oturduklarını anlatan İpekçi, 4 görüşme yaptıklarını belirtti.


İpekçi, ''Toplam 59 maddemiz var. Bunların çoğu kabul edildi. Kalan maddelerin büyük çoğunluğu da parasal maddeler. Biz işverenden bununla ilgili teklif beklerken, geçen hafta içinde patron adına hareket ettiğini öne süren insan kaynaklarından sorumlu kişiler tarafından üyelerimize yönelik çok ciddi baskılar başladı. İnsanlar, görevlerini yapamaz, çalışamaz hale geldiler. İş yeri temsilcimiz, bu baskılar karşısında yüksek tansiyon problemi yaşadı, hastanelik oldu'' dedi.


İş yerine, çalışanlara yönelik baskılardan vazgeçmesi ve sorunu toplu sözleşme masasında sendika temsilcileriyle halletmesi için çağrıda bulunduklarını belirten İpekçi, ancak baskıların devam ettiğini öne sürerek, ''Biz de bugün, ATV ve Sabah'ta çalışan tüm üyelerimizle ve üyemiz olmayan arkadaşlarımızla, basın emekçileriyle dayanışma amacıyla, onların rahat ve huzur içinde görevlerini yapabilmeleri amacıyla iş güvencesini koruyan bir toplu iş sözleşmesine imza atabilmek amacıyla buraya nöbet tutmaya geldik'' diye konuştu.


Eylemlerini gün boyunca devam ettireceklerini ve içeride çalışan üyeleriyle de mesai saatlerini aksatmayacak şekilde görüşmelerini sürdüreceklerini kaydeden İpekçi, akşamki şartlara göre sonucu yeniden değerlendireceklerini bildirdi.


TGS'nin bağlı olduğu Türk-İş'in Genel Başkanı Mustafa Kumlu'nun da konuya ilişkin üst düzey görüşmelere devam ettiğini söyleyen İpekçi, ''Amacımız, işvereni baskılardan vazgeçirmek ve toplu iş sözleşmesi masasına yeniden oturmasını sağlamak'' dedi.


PETROL-İŞ'TEN DESTEK


Petrol-İş Genel Başkanı Mustafa Öztaşkın da ''bugün basının; sermayenin, siyasetin ve tarikatların baskısı altında olduğunu'' öne sürerek, ''Türkiye'de ne yazık ki yandaş medya yaratılmak istenmiştir ve büyük ölçüde yaratılmıştır'' diye konuştu.


Oysa basının görevinin, toplumu doğru bilgilendirmek olduğunu dile getiren Öztaşkın, sözlerine şöyle devam etti:


''Bugün ATV ve Sabah'taki örgütlenme, basının özgürleşmesi açısından çok önemlidir. Buradaki sendikalaşma, buradaki basın üzerindeki baskıları kıracaktır. Burada çalışanlar kalemini daha özgür bir şekilde, doğrudan yana, halktan yana ve toplumsal yarardan yana kullanacaktır. Buradaki sendikalaşmanın başarıya ulaşması, bunun için çok önemlidir.''


Oturma eylemine, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, KESK adına Eğitim-Sen 3 No'lu Şube Başkanı Nebat Bukrik ve DİSK adına Gıda-İş Genel Sekreteri Seyit Aslan ve Haber-Sen Merkez Yürütme Kurulu üyesi Mehmet Demir'in de aralarında bulunduğu çeşitli sendikalardan temsilciler de destek verdi.

1064620cookie-checkATV-Sabah önünde sendika için eylem

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.