ATV ve Sabah’ta grev kararı

TGS ile Turkuvaz işyerlerinde 26 Haziran 2008 tarihinde başlayan Toplu İş Sözleşmesi görüşmeleri, 60 günlük yasal süre içinde anlaşma sağlanamaması nedeniyle, uyuşmazlıkla sonuçlandı.


Mahkeme kararıyla tayin edilen arabulucunun katılımıyla 30 Ekim 2008 tarihinde TGS ve Turkuvaz temsilcileri arasında yapılan toplantıda da herhangi bir madde üzerinde görüşme ve anlaşma olanağı bulunamadı.


Arabulucu, 15 günlük yasal görev süresini tamamladıktan sonra taraflar arasında uyuşmazlığın sona erdirilemediğine ilişkin raporunu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı İstanbul Bölge Müdürlüğü’ne sundu. Arabulucu raporu, İstanbul Bölge Müdürlüğü tarafından 26 Kasım 2008 tarihinde TGS’ye tebliğ edildi.


Arabulucu raporunun tebliğinden itibaren 6 işgünü geçtikten sonraki 6 işgünü içerisinde yasa gereğince TGS Yönetim Kurulu olarak grev kararı alması gerekiyordu. TGS Yönetim Kurulu, 5 Aralık 2008 tarihinde Turkuvaz işyerlerinde rev kararı aldığını açıkladı… Karar, gelecek hafta içerisinde işverene tebliğ edilerek ve işyerlerinin kapısına asılmak suretiyle ilan edilecek. 


TGS Yönetim Kurulu, Grev kararı ilan tariylerini üyelerine ayrıca bildireceğini açıkladı…

1071010cookie-checkATV ve Sabah’ta grev kararı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.