Auster-Erdoğan polemiği FT’de

Paul Auster’ın İsrail’e gidip Gazze’ye bakan bir tepede piknik yapabileceğini söyleyen Erdoğan, Gazze Şeridi’ni ”dünyanın en büyük açık hapishanesi” olarak niteliyor.

İsrail’e gittiği halde Türkiye’yi protesto kararı eleştirilen yazar New York Times gazetesine gönderdiği mektupta, Türkiye’nin aksine İsrail’de hiçbir tutuklu gazeteci ya da yazar olmadığını söylemişti.

Financial Times, Başbakan Erdoğan’ın dünkü sözlerine bir yorumda bulunması talebine ise Paul Auster’dan yanıt gelmediğini bildiriyor.

Gazete, Auster ve Erdoğan arasındaki söz düellosunun Ergenekon soruşturması ve Türkiye’de basın özgürlüğü tartışmasını yeniden alevlendirdiğine dikkat çekiyor.

Financial Times, Ergenekon soruşturmasını hükümete muhalif kesimleri sindirme harekatı olarak görenlerin eleştirilerine karşılık Başbakan Erdoğan’ın tutuklu gazetecilerin terör faaliyeti ve darbe planlanma şüphesiyle yargılandıkları cevabını verdiğini bildiriyor.

Gedikli’nin listesiGazete, Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Yardımcısı Bülent Gedikli’nin yazar Paul Auster’ı da Türkiye’de iktidar partisine karşı örgütlendiği iddia edilen komploya dahil olmakla suçladığını ve bunun yanısıra Türkiye’yi istikrarsızlaştırmaya çalışmakla itham ettiği dünya liderlerini de isimleriyle saydığını bildiriyor.

Financial Times, bu listede İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Perez ve Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun, Almanya Başbakanı Angela Merkel ile Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy’nin isimlerinin yer aldığını aktarıyor.

Gazete, 2007’den bu yana giderek genişleyen Ergenekon soruşturmasında şu ana dek kimsenin suçlu bulunmadığına dikkat çekmiş.

1330780cookie-checkAuster-Erdoğan polemiği FT’de

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.