Çavez kırmızı halıda

Venedik Film Festivali’ne katılımı merakla beklenen Venezüella lideri Hugo Çavez dün Lido’ya geldi. Kırmızı halı üzerinde yürüyen ilk devlet başkanı olan Çavez Oliver Stone’la birlikte izleyicileri selamlayarak Stone’un ‘South of the Border’ adlı belgeselinin dünya prömiyerini izlemek üzere sinema salonuna girdi.

“İtalya’yi tüm kalbimle selamlıyorum” diyen Çavez’in kırmızı halıya gelişi sırasında Çavez karşıtı iki Venezüella vatandaşı Venezüella liderini protesto etti.

Oliver Stone,yarışma dışı gösterilen “South of the Border” adlı belgeselinin tanıtımı nedeniyle düzenlediği basın toplantısında Amerikan medyasının çok farklı bir Çavez portresi çizdiğini, Çavez’i diktatör, tiran, Amerikan karşıtı gibi tanıttığını, bu iddialar nedeniyle Çavez’i yakından tanımaya karar verdiğini ve bir belgesel çektiğini anlattı. Venezüella’da medyanın şeytanlaştirdiği Çavez’den çok farklı bir Çavez’le, halkı için çalışan, sevilen ve karizmatik bir liderle tanıştığını söyledi.

Stone ortak para fonunu da eleştiriyor

Amerikan medyasının Çavez’e karşı takındığı tavrı anlamakta güçlük çektiğini söyleyen Stone belgeselde ‘Uluslararası 0rtak Para Fonu’nu da eleştiriyor. Çok tutucu bulduğu bu fonun gelişmekte olan ülkeleri çok katı yaptırımlara zorladığına dikkat çekerken, Çavez’in ortak para fonuna karşı mücadele başlatan ilk lider olduğunu da vurguluyor.

Oliver Stone’un basın toplantısında söz alan Arias gazetesinden Çavez karşıtı bir gazeteci işe, “Bu film resmi gerçekleri yansıtmıyor. Gerçek Çavez’i anlatmıyor.” diye eleştiride bulundu.

Oliver Stone bir sonraki projesinin İran devlet başkanı Mahmud Ahmednejad’i konu alan bir belgesel çekmek olduğunu aktardı, bu yönde Tahran yönetimiyle görüşmelerin sürdüğünü duyurdu. Bir başka gazetecinin Silvio Berlusconi’nin belgeselini de çekecek misiniz sorusuna, “Şimdilik bir proje yok” diye yanıtladı.

1193510cookie-checkÇavez kırmızı halıda

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.