Çavez, Peru’yu derin dondurucuya attı

Hugo Çavez,  Peru’nun yeni seçilen Devlet Başkanı Alan Garcia’nın ülkesine ve kendisine yaptığı sataşma ve hakaretlerinden ötürü özür dileyinceye kadar ülkesinin Peru ile olan ilişkilerini dondurduğunu açıkladı.
 
Venezuela televizyonunda  pazar programı “Alo Başkan!”da halka seslenen Çavez “Onları derin dondurucuya kaldırdık… Sayın Başkan borcu olan açıklamayı yapar da bizden özür dilerse ne ala!” dedi.

Kadınları ve özellikle de karısını dövdüğünü söyleyerek kendisine ve erkekliğine dil uzatıldığını söyleyen Çavez, “Alan Garcia’nın kendisini desteklemesek de Peru’nun seçilmiş devlet başkanıdır” dedi.

Çavez, destek verdiği Alan Garcia’nın rakibi Ollanta Humala hakkında da şunları söyledi:

 “Ollanta, Peru’nun bir çok bölgesinde, neredeyse genelinde oyların çoğunu aldı ve sadece 600 bin oy eksikliği yüzünden seçimleri kaybetti. Ama dikkatimi çeken şey 1 milyon 200 bin oyun geçersiz sayılması. Bu uluslararası platformda kimsenin dikkatini çekmedi mi? Aynı şey burada olsaydı bu kadar oya ne oldu da geçersiz sayıldı diye sormaz mıydı? Humala siyasette daha çok yeni ama herşeye rağmen bu bile kendisi ve partisi için büyük başarı! Humala ayakları üzerinde duran, sağlam bir insandır…”

Programında hem Peru halkına, hem yeni hükümete, hem de Ollanta Humala’ya başarılar dilerken, seçim öncesinde açık olarak Humala’yı desteklediğini dile getiren Çavez, Garcia ile yaşadığı polemiğin ardından “eğer bu Peru’nun başkanı olursa, Caracas, Lima ile ilişkisini keser” demişti.

Alan Garcia’dan önceki Devlet Başkanı Alejandro Toledo ise 30 Nisan tarihinde Çavez’i Peru’nun iç işlerine karışmakla suçlayarak, Caracas’dan Peru büyükelçisini çekmişti.

Ancak herşeye rağmen  Alan Garcia, polemikleri bir yana bırakarak Güney Amerika ve Ant ülkelerinin birliği için çalışmayı önererek “ Biz utanırız… Utanmayanlarsa birgün çıkar bir laf eder, ertesi gün başka birşey söyleyip saygısızlıkta ısrar eder, sonra da hiç bir şey olmamış gibi normal davranır” diyor.

1130790cookie-checkÇavez, Peru’yu derin dondurucuya attı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.