Çavez, telefon şirketini devletleştirdi

Venezuela Ulusal Telefon Şirketi (CANTV)yi satmak zorunda bırakılan Amerikalılara, Chavez hükümeti, 28.2 hisselerinin karşılığında 572.2 milyon dolar ödeyecek.

Telekomunikasyon Bakanı Jesse Chacon, “Gayet şeffaf bir biçimde ve uygun fiyatla CANTV’yi geri alıyoruz” dedi. Bir an önce sonuçlara varılmak üzere süratle yapılan andlaşmanın ardından Bakan Chacon,  telefon hizmetlerinin daha iyileşeceği ve kapsama alanlarının genişletileceği ve telefon ücretlerinin kar amacı güdülmeden insaflı bir biçimde hesaplanacağı sözü verdi.

1991 yılında özelleştirilmiş olan CANTV, sabit telefonların yüzde 85’i, internet servisinin yüzde 83ü, ülke içi aramaların yüzde 70’i uluslararası konuşmalarin yüzde 42’si ve cep telefonlarının yüzde 40’ını kontrolu altında bulunduruyor.

Latin Amerika’nın en önemli işadamlarından ve dünyanin 3.zengini durumunda bulunan Meksikalı Carlos slim aynı hisselere 2006 yılında 676 milyon dolar teklif etmişti. Ancak Venezuela şu anda yaptığı andlaşmayla 100 milyon dolarlik bir kazanç sağlamış bulunuyor.

Amerikalı şirket, bu kamulaştırma işleminde kendilerine hisselerini satma imkanı verdiği için Venezuela hükümetine teşekkürlerini sundu.

1146200cookie-checkÇavez, telefon şirketini devletleştirdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.