AVM gezen Habertürk yazarından korkutan tablo: Ne tedbir vardı ne denetim!

Bilim Kurulu üyelerinin itirazlarına rağmen Bakanlar Kurulu kararı ile dün yeniden açılan AVM’lerde korkutan görüntüler ortaya çıktı. AVM’lerde alınacağı açıklanan tedbirlerin bir çoğu ise alınmadı.

Bakanlar Kurulu kararı ile dün yeninden açılan AVM’lerde oluşan kuyruk, ‘karar yanlış’ diyen Bİlim Kurulu üylerini ve uzmanları haklı çıkardı.

Uzmanlar uyarıyor: Bulaşma tehlikesi fazla, en son AVM’ler açılmalıydıUzmanlar uyarıyor: Bulaşma tehlikesi fazla, en son AVM’ler açılmalıydı

AVM’lerin açılacağı ancak çok sayıda sıkı tedbirin uygulanacağı açıklanmasına rağmen, açıklanan tedbirlerin uygulanmadığı ve bu yönde bir denetimin de olmadığı ortaya çıktı.

Habertürk yazarı Muharrem Sarıkaya, dün bir AVM’ye giderek yaptığı gözlemin sonuçlarını bugünkü köşesinde aktardı. Sarıkaya’nın gözlemleri, virüsün yayılması konusunda AVM’lerde yaşanacak tehlikeyi açıkça ortaya koyuyor. AVM’ler açıldı: Sabah saatlerinde kuyruk oluştu!AVM’ler açıldı: Sabah saatlerinde kuyruk oluştu!

Muharrem Sarıkaya’nın AVM notları şöyle:

Gördüklerimi aynen aktarıyorum…

1- Kapıda bir tek özel güvenlik görevlisi vardı, kuyruk halinde sıralanmış AVM müşterisinin ateşini sürekli ölçmekten bıkkın düşmüştü.

2- Girişte dezenfektan veya maske dağıtan yoktu. İçerde bir yere, o da görünürde kalıp da kullanan çok olmasın diyerek bir kenara dikilmiş otomatik dezenfektan vardı.

3- Alınan müşterinin içerdeki yoğunluk sayısıyla ilgilenen yoktu; tam tersine satıcıların uzun süredir ayrı kalmanın verdiği hasretlikle birbiri ile kapı eşiği muhabbeti yapıyordu.

4- Müşterinin bir ürünü alıp bakıp, tekrar yerine koyduğunda hemen bir görevlinin gelip dezenfekte etmesi de söz konusu değildi.

5- Koronavirüs öncesi alışveriş yapıyor davranışı herkese hakimdi. Koridorlar oldukça kalabalıktı, insanlar vitrin geziyordu.

6- Bazı mağazalar açılış yapmamıştı; büyük markaların ağırlıklı bölümü ise saat 12:00 itibarıyla müşterilerine kapılarını açtıklarını, saat 18:00 itibarıyla kapatacaklarını belirten yaftaları camlarına asmışlardı.

7- Müşterilerin dolaştığı ortak kullanım alanlarının sürekli dezenfekte edilmesi de söz konusu değildi.

Sonuç olarak, denetimlerini zaten kendileri dışında yapacak olmadığı için uyaracak, dikkat çekecek, ceza yazacak kimse de yoktu.

Ahmet Hakan: Ben AVM’yi özledimAhmet Hakan: Ben AVM’yi özledim

Toplum bağışıklığının %20’lere ancak ulaştığı günde alışveriş salgını, koronavirüs salgınından ağır basıyordu…

Paradoks ise kabine toplantısı sonrası açıklandığı gibi, önceki beklenti de zaten 16-19 Mayıs arası sokağa çıkma yasağının geleceği yönündeydi.

Beklendiği gibi oldu…

Dolayısıyla bayrama kadar olan 9 günden 4 gün daha düştü; geriye kaldı 5 gün…

Bu kadar gün için yapılan açılış, dilerim yeni bir salgın zıplamasına neden olmaz…

2414480cookie-checkAVM gezen Habertürk yazarından korkutan tablo: Ne tedbir vardı ne denetim!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.