AVM’ler pazartesi ‘kurallı’ açılıyor

Sağlık Bakanlığı, 11 Mayıs tarihinden itibaren açılacak AVM’lerde uygulanacak kuralları açıkladı.

Türkiye’de (özellikle de son 17 yılda) sayısında patlama görülen 436 adet faal AVM var. Bunların 41 tanesi Ankara’da. 22 ilde henüz hiç açılmamış olan AVM’ler ağırlıklı olmak üzere İstanbul ve Ankara’da yoğunlaşmış durumda. AVM’lerin 2108 yılında toplam 130 milyar lira ciro yapması ve 2019 yılında bu rakamın 160 milyar liraya çıkması (beklenti) (4) bu merkezler aracılığıyla yaratılabilecek sermaye ve servetin büyüklüğünü gösteriyor.

Sağlık Bakanlığı açıklamasında “AVM’de ve AVM’deki iş yerlerinde görünür yerlere COVID-19 önlemleri ile ilgili afişler (el yıkama, maske kullanımı ve iş yeri içinde uyulması gereken kurallar) asılmalıdır. AVM ve iş yerlerinin girişinde, ayrıca AVM içerisinde uygun yerlerde el antiseptiği bulundurulmalıdır. AVM girişlerinde bulunan hava perdeleri çalışıyorsa kapatılmalıdır.” denildi.

TAKSİ VE TAKSİ DURAKLARI

Öte yandan Sağlık Bakanlığı, taksi ve taksi duraklarıyla ilgili de değerlendirmede bulundu. Bakanlıktan yapılan açıklamada “Ticari taksi duraklarında COVID-19 hakkında bilgilendirme yapılmalı ve duraklara COVID-19, el yıkama, maske takma kuralları konusunda afişler asılmalıdır. Ticari taksi duraklarında kişiler arası mesafe (3-4 adım, 1 metre) korunmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

İLGİLİ KÖŞE: Prof. Dr. Mustafa Durmuş / AVM’lerin erken açılmasındaki bu ısrar neden?
https://acikgazete.com/avmlerin-erken-acilmasindaki-bu-israr-neden/

2413750cookie-checkAVM’ler pazartesi ‘kurallı’ açılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.