Avrasya Maratonu’na Etiyopyalı damgası

Avrasya Maratonunda şu sıralarda halk koşusu ve yürüyüşü yapılıyor. 100 bin kişinin katılması beklenen Maraton sebebiyle İstanbul’da bazı yollar araçlara kapatıldı.

33. Kıtalararası Avrasya Maratonu’nda koşulan 15 kilometrelik koşuda erkeklerde Etiyopyalı Atsedu Tsegay, kadınlarda ise aynı ülkeden Sosena Gezaw birinci oldu.

Boğaziçi Köprüsü gişelerinin 300 metre gerisinden koşuya başlayan atletler, Beşiktaş ve Unkapanı’nın ardından yine Sultanahmet At Meydanı’nda finişe geldi.

15 kilometrelik yarış sonunda erkeklerde Etiyopyalı Atsedu Tsegay 44.05’lik derecesiyle 1., yine Etiyopya’dan Abayneh Ayele 44.13’lük derecesiyle 2. ve Kenya’dan Kiprotich Yegon 44.25 derecisiyle üçüncü oldu. Türk atlet Ali Haydar Tekgöz ise 46.32’lik derecesiyle koşuyu 5. sırada tamamladı.

Kadınlarda ise Etiyopyalı Sosena Gezaw 50.45’lik derecesiyle birinci olurken, Binnaz Uslu 53.29’luk derecesiyle ikinci, Özlem Kaya ise 55.31’lik derecesiyle üçüncülüğü elde etti.
Anadolu Yakası’nda koşunun başlayacağı Altunizade’ye giden katılım yolları alternatif güzargahlara yönlendiriliyor.

Avrasya Maratonu çerçevesinde şu halk koşusu ve yürüyüşü gerçekleştiriliyor. Bu arada Maraton sebebiyle İstanbul’da bazı yollar araçlara kapatıldı.

Avrupa yakasında Beşiktaş Barbaros Bulvarı ve meydanı, Beşiktaş-Kabataş, Sirkeci-Bakırköy, Eminönü-Eyüp sahilyollları ise kademeli olarak trafiğe kapatıldı.

Maraton sebebiyle Zincirlikuyu-Söğütlüçeşme arasındaki metrobüs seferleri, halk koşusunun bitimine kadar yapılamayacak.

1314680cookie-checkAvrasya Maratonu’na Etiyopyalı damgası

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.