Avro krizi insan yaşamına malolmaktadır

Journal The Lancet adlı tıp dergisine dayaranak verdiği haberde Kurier, kriz ve tasarruf politkasının insanlarda intihar, salgın ve psikolojik hastalıklara yolaçtığını belirtti.
Gazete haberinde kriz yaşayan ülkelerde peşin para olmadan eczanelerin ilaç ve sağlık araçlarının verilmemesinin günlük yaşamın parçası olduğunu yazdı. Kurier Gazetesi acil protez ihtiyaçların bile hastalık sigortasına olan borçlardan dolayı peşin ödeme yaparak alındığını belirtti.

Journal The Lancet adlı tıp dergisi krizi şiddetli yaşayan Yunanistan, Portekiz ve İspanya gibi ülkelerde yapılan sağlık araştırmasını sonucunu açıkladığını yazdı. Bu araştırmaya göre Yunanistan’da 3 bin yatak ve 3 yüz hastane bölümü kapatıldı. İşsiz ve hastaların orta yerde kalmalarının kansere yolaçtığı da araştırma sonucu olarak ifade edildi. Kanser hastalığına yakalanmış işsiz hastalara ise sistemin kemoterapi bile uygulanmadığını duyurdu.

Aynı durumun AİDS’li hastalarda da olduğu ve eski iğne kullanılmasından dolayı hastalığın yaygınlaştığı ifade edildi. Krizden önce 15 aids olayı varsa, kriz sonrasında bu rakamın en az 4 yüzleri bulduğu belirtildi. İntiharların ise işsizlik, maddi sorunlar ve depresyondan dolayı arttığı ifade edildi.

Kurier Gazetesi Journal The Lancet dergisinin yapmış olduğu araştırmanın sonucunda yazarların krize ait sonuç düşünceleriyle son bulduğunu yazdı. Yazarlar “tasarruf programlarının sağlık alanında ciddi krizler doğuracaktır” tespitine yer verdi. Tıp dergisi Journal The Lancet yaptırmış olduğu araştırmayı değerlendiren yazarların “bu kriz ortamında sağlıkçıların düşüncelerini söylemedikleri” eleştirisinde bulundukları yazıldı.

Gazete haberinde Yunanlıların, İspanyolların ve Portekızlerin krizden sağlık açısından çok olumsuz etkilendikleri belirtilirken, sosyal yardım alan İngilizlerin krizden çok olumsuz etkilenmedikleri duyuruldu.

1549040cookie-checkAvro krizi insan yaşamına malolmaktadır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.