‘Avrupa Anayasası imkansız!’

Resmi bir ziyaret için Fransa’da bulunan Cumhurbaşkanı Kaçinski, Fransa’nın önde gelen gazetelerinden Le Figaro’ya yaptığı açıklamada, “Avrupa Anayasası’nın, Polonya’da kabul edilmesi imkansızdır” dedi. Kacinski,Bu antlaşmanın, pratik olarak Polonya’da imzalanması için hiçbir şans yoktur.Ne Referandum yoluyla, ne de parlamento aracılığıyla” diyerek altını çizdi.

Kaçinski, açıklamasında:“Böyle bir antlaşma hazırlanırken üye ülkelerin gelişme düzeyleri, görenekleri ve beklentilerininde hesaba katılması gerekirdi. Diğer bir deyişle, birliğin üyeleri arasında oldukca derin farklar vardır.”diye ifade etti.

Cumhurbaşkanı Kaçinski, “Milletlerin merkezi rolünün altı çizilmelidir…Polonyalıları ilgilendiren şey Polonya’ya dışarıdan neyin gelecek olduğudur. Bu, Fransa içinde geçerlidir” diye belirtti.

AB KAYGILI

Bir dönem ülkenin en tanınmış çocuk film oyuncuları olan ikiz kardeşden Lech Kaçinski, aşırı muhafazakar olmakla birlikte ölüm cezalarırnı savunuyor; eşcinsellik ve lezbiyenlik karşıtı görüşleri paylaşıyor.

Polonya’daki yeni iktidarın getireceği olası sıkıntıları ve AB’ye yansımasını da 2005 Ekim’inde Almanya’dan Berliner gazetesi şöyle öngörmüştü:

‘Polonya’da dünkü seçimin solun yenilgisiyle sonuçlanması ülkede sosyal gerginlikleri ve milliyetçiliği artıracak. Gerginlikler kaçınılmaz, çünkü başa geçecek sağ hükümetin yapacağı reformlardan zarar gören kitleler, grevlere ya da büyük gösterilere yönelecektir. Bu arada, AB ve Almanya, Polonya’nın sol hükümetinin yenilgisiyle, önemli bir ortağını yitirmiş olacak.”

FOTOĞRAF: Lech Kaçinski

1124080cookie-check‘Avrupa Anayasası imkansız!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.