Avrupa Güneş Ödülü Yeşil Doğa’ya

7 ÜLKEDEN, 9 PROJE BAŞARILI BULUNDU
Avrupa Yenilenebilir Enerji Birliği yargıçlar kurulu, bu yıl 7 ülkeden 9 proje ve uygulamayı başarılı buldu. Almanya,Danimarka, İspanya, İtalya, Türkiye, İsviçre ve Bulgaristan ödül alan ülkeler oldu. Güneş Ödülü bu yıl ‘Yeşil Doğa’ programıyla Türkiye’ye geldi. Ödüller Berlin’de yapılan bir törenle sahiplerine verildi.

YEŞİL DOĞA, ÇEVRE BİLİNCİNİ GELİŞTİREN PROJE
EUROSOLAR Avrupa Güneş ödülü her yıl, yenilenebilir enerjilerin kullanımında başarılı uygulamalar sergilemiş, şehirler, belediyeler, birlikler ve topluluklar, bireyler, kurumlar, firmalar, mühendisler, mimarlar ve organizasyonlara veriliyor. ‘Yeşil Doğa’ programı çevre bilincinin gelişmesine katkıda bulunan bir proje olarak değerlendirildi.

‘EN BÜYÜK ÇEVRE SORUNU DUYARSIZLIK’
Türkiye’de çevre bilincinin gelişmesine katkıda bulunmuş olmaktan mutlu olduğunu belirten Yeşil Doğa programı yapımcı ve sunucusu Güven İslamoğlu, Güneş Ödülü’nün yaptıkları işin ne denli önemli olduğunun göstergesi olduğunu dile getirdi. Kendisine Türkiye’nin en büyük çevre sorununun ne olduğu yönündeki sorulara “duyarsızlık” yanıtını verdiğini ifade eden İslamoğlu, çevre meselesinin yakın gelecekte daha yaşamsal öneme sahip olacağını söyledi.

1534090cookie-checkAvrupa Güneş Ödülü Yeşil Doğa’ya

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.