‘Avrupa mantığı çerçevesinde yasakladık’

Başbakanlık sözcüsü, gazetecilere yaptığı açıklamada, yasaklama kararının ”Avrupa mantığı” çerçevesinde, Başbakanlık tarafından alındığını ve basın toplantısının düzenleneceği ”Residence Palace” binasının Başbakanlığa bağlı olduğunu belirterek, Basın Merkezi yöneticilerine, ”AB’nin terör listesinde yer alan bir örgütün temsilcilerini kuruma sokmamaları talimatı verildiğini” bildirdi.

”Tüm AB ülkeleri tarafından terörist olarak tanınmış bir örgüt, Belçika Başbakanlığı’na bağlı bir binada, AB Konseyi’nin bitişiğinde basın toplantısı düzenleyemez” görüşüyle hareket edildiğini belirten sözcü, ”Kararımız, Avrupa mantığı çerçevesinde, tamamen bağımsız olarak alınmıştır” dedi.

PKK yanlıları ve Belçika basını, Brüksel hükümetinin kararının, ”Ankara’nın baskıları” sonucunda verildiği görüşünü savunmuştu.

Başbakanlık yetkilileri ve Basın Merkezi yönetimi, ”AB’nin terörist olarak gördüğü bir örgütün başının, AB’nin başkenti Brüksel’de basın toplantısı yapamayacağı” görüşünün ”ağır bastığını” belirttiler.

Belçikalı yetkililer, Zübeyir Aydar’ın İsviçre’den 1994’te siyasi mülteci statüsü aldığını, siyasi sığınmacların haklarını belirleyen Cenevre Sözleşmesi nedeniyle tutuklanamayacağını ve Türkiye’ye iade edilemeyeceğini, yakalanması halinde ancak İsviçre’ye sınır dışı edilebileceğini ifade ettiler.

Genelde Belçika’da yaşadığı ve barındığı bilinen Aydar’ın dün gece bu ülkeden ayrıldığı ileri sürülüyor.


 

1112720cookie-check‘Avrupa mantığı çerçevesinde yasakladık’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.