Avrupa, salkım bombasına karşı kararsız

Lima’daki konferansın çalışmaları sırasında 13 Latin Amerikan ülkesi, salkım bombalarının olmadığı bir bölge oluşturulmasını tartışmak amacıyla Ağustos 2007’de bir konferans düzenlenmesini önerdi.

Bazı Avrupa ülkelerinin salkım bombaları stoklarını muhafaza etmek istemelerinin bazı delegelerde hayal kırıklığı yarattığı belirtilirken, Handicap International adlı sivil toplum örgütü yetkilisi Jean-Marc Boivin, “Avrupalı diplomatların ellerindeki bombaları kullanmaya devam etme niyetinde oldukları izlemini edindik” ifadesini kullandı.

Merkezi Lyon’da bulunan Handicap International, Fransa’nın tutumunu da eleştirerek, mükazerelerin içeriğini zayıflatmaya çalışmakla suçladı ve yeni Savunma Bakanı Herve Morin ile yeni Dışişleri Bakanı Bernard Kouchner’in, Fransa’nın salkım bombalarını ortadan kaldırmak için kendileri tarafından başlatılan girişime imza koyduklarını hatırlattı.

Handicap International, son yayımladığı raporunda, başta Lübnan ve Laos olmak üzere dünyanın çeşitli yerlerinde en az 400 milyon salkım bombasının kullanıldığını ve atılan ancak patlamayan 22 milyon ila 132 milyon kadar salkım bombasının da masumları tehdit etmeye devam ettiğini açıklamıştı.

Uluslararası konferansın bugün sona ermesi bekleniyor.

1151440cookie-checkAvrupa, salkım bombasına karşı kararsız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.