‘Avrupa yolunda Türkiye’ sergileniyor

Stuttgart merkezli hazırlanan ve genel yayın yönetmenliğini Erdoğan Karayel’in yaptığı Türkçe-Almanca Mizah Dergisi Don Quichotte’un  “Avrupa yolunda Türkiye” karikatür yarışmasının sergisi 27 Ocak’ta açılıyor.

Ulmerstr. 241, Stuttgart-Wangen adresindeki Arena Kültür Merkezi’ndeki açılışta derece alan çizerlere ödülleri de verilecek.

Avrupa yolundaki Türkiye’ye dünya çizerlerinin bakış açısını yansıtan yarışma, aynı zamanda bir belgesel özelliğini de taşıyor. 32 ülkeden, 124 karikatüristin toplam 246 karikatürle katıldığı yarışmada ödüller Don Quichotte heykelciği ve ilk üç derece için belirlenen para ödülünden oluşuyor.

Yarışmaya mali yönden destek olan kişi ve kuruluşlar  arasında Birtat, Medom Müzik, DTC, Jungertag, Av. Macit Karaahmetoğlu’nun yer aldığı açıklandı.

YARIŞMADA ÖDÜL KAZANANLAR
Yarışmada ilk üç ödülü, Türkiye’den Hicabi Demirci, Japonya’dan Sadao Sakai, Avusturya’dan Hule Hanisuc’un karikatürleri kazandı.

Oğuz Aral özel ödülünü İranlı çizer Edik Boghasian Konaraki’nin kazandığı yarışmada, onbeş karikatüre de özel ödül verildi.

Özel ödül veren kuruluşlar ise şöyle:  HDF, ATGB, Yeni Posta Gazetesi, Deutsch-Türkisches Forum Stuttgart, Karikatür Vakfı, 5. Boyut, Noel Baba Derneği, Europa Hey Dergisi, Theater Ulüm, Medom Müzik, Türkish Daily News, Leman Dergisi, DTC (Deutsch-Türkisches Business Center).

27 Ocak Perşembe günü saat 18.00’de başlayacak ödül törenini DTF yöneticisi Jale Yoldaş sunacak. Sergi açılışında ayrıca kısa bir piyano gösterisi yer alıyor. SPD üyesi, eski Avrupa Parlamentosu Milletvekili Ozan Ceyhun’un da bir konuşma yapması beklenen törende, Türkiye’den birinciliği kazanan Hicabi Demirci’ye ödülünü Stuttgart Başkonsolosu Nejat Akçal verecek.

28 Şubat’a kadar açık kalacak sergide, ödül alan çalışmaların yanısıra sergilenmeye değer görülen toplam 50 karikatür yer alacak. 28 Şubat’ta sona eren sergi, İstanbul’da Schneider Tempel Sanat Galerisi’nde Mart ayı boyunca sergilenecek.

1097900cookie-check‘Avrupa yolunda Türkiye’ sergileniyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.