‘Avrupa’da teröre destek veren ülkeler var’

Erdoğan, İngiltere Başbakanı Gordon Brown ile düzenledikleri ortak basın toplantısında, ağırlıklı olarak terör, Türkiye-AB ilişkileri ve Kıbrıs gibi konuları ele aldıklarını dile getirdi. 


Terörle mücadele konusunda Başbakan Brown ile paylaştıkları bir konuyu vurgulamak istediğini belirten Başbakan Erdoğan, şöyle devam etti: 


”Türkiye, terörizme karşı oluşturulan ortak mücadele platformlarına bugüne kadar samimiyetle katkıda bulunmuştur. Bundan sonra da bu sürecektir. Zira terörizm bir ülkede temayüz etmez. Terörizmin, çeşitli ülkelerde besleme veya beslenme alanları vardır. Ve bu beslenme alanlarının nasıl dalga dalga yayıldığını, yakın ülkelerden başlamak üzere olduğunu görüyoruz. 


Nitekim şu anda Avrupa ülkelerinde maalesef terör örgütüne yataklık yapan, parasal kaynaklar aktaran ülkeler var. Bunları da bizzat tespit ettik ve bunları ilgili ülkelere zaman zaman bildiriyoruz. Buna rağmen hala buna duyarlı olmayanlar, bazı ülkelerin yakaladığı terörist lideri bir başka ülkeye verip, ondan sonra bir başka ülkenin de onu tekrar geldiği bölgeye göndermesi gibi bir özellik bizleri üzmektedir. Terörle mücadelede bunlar samimiyetsiz yaklaşımlardır. Bunu vurgulamakta fayda görüyorum.” 


Bu çerçevede TBMM’nin hükümete sınır ötesi operasyon yetkisi veren tezkerenin çıktığını anımsatan Başbakan Erdoğan, ”Operasyon yetkisinin, sadece terör örgütü PKK’yı hedef aldığını vurgulamak istiyorum. Biz kardeş bildiğimiz Irak’ın zor günlerinde hep yanında olduk. Bundan sonra da aynı şekilde yanında olacağız. Irak’ın toprak bütünlüğü üzerinde asla bir hesabımız olamaz” dedi.
  

806280cookie-check‘Avrupa’da teröre destek veren ülkeler var’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.