Avrupa’da tur İstanbul’a kaldı

ATLETICO MADRID – GALATASARAY MAÇINDAN DAKİKALAR

Karşılaşmaya her iki takımda kontrollü başlarken, ilk 20 dakika orta saha mücadelesi şeklinde geçti. Galatasaray ileride tek forvet olarak bıraktığı Arda ile rakip kalede etkili olmaya çalıştı. Atletico Madrid ise yakaladığı ilk serbest vuruşu Reyes’in ayağından gole çevirmeyi başardı. Gol sonrası her iki takımın da karşılıklı atakları olsa da soyunma odasına Atletico Madrid’in 1-0’lık üstünlüğüyle gidildi.
12. dakikada Atletico Madrid’in ceza sahası içinde, penaltı noktasına yakın bir yerden Arda topa güzel vurdu, ancak top az farkla auta çıktı.
23. dakikada Galatasaray’ın ceza sahasının sol dışında kullanılan serbest vuruşta Reyes topu ağlara göndererek, skoru 1-0 yaptı.
32. dakikada Forlan’ın vuruşunda kaleci Franco topu yumrukla uzaklaştırdı.
35. dakikada Simao’nun pasında Agüero, Galatasaray ceza sahasının dışından topa sert vurdu. Franco kurtardı.
45. dakikada Galatasaray’ın Arda ve Elano ile gerçekleştirdiği atakta Keita son vuruşu yapamadı. Daha sonra da kale önünde Servet’in kafa vuruşunu kaleci De Gea kurtardı.

İKİNCİ YARI
İkinci yarıya daha kontrollü bir futbolla başlayan Galatasaray, kanatlardan yaptığı ataklarla rakip kalede tehlike yarattı. Kun ve Simao ile Galatasaray defansına zor anlar yaşatan Atletico Madrid ise serbest vuruşlar ve kontra ataklarda etkili oldu. 71. dakikada kaleci De Gea’nın sakatlanarak oyundan çıkması sarı kırmızılar için şans olurken, oyuna yeni giren kaleci Asenjo’nun hatasını iyi değerlendiren Keita, beraberlik golünü attı. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında iki taraftan da gelen tehlikeli ataklar sonucu değiştirmezken, Galatasaray ikinci maç için avantajlı bir skor elde etmiş oldu.
56. dakikada Keita, kişisel becerisiyle yarattığı atakta ceza alanında topa güzel vurdu, ancak kaleci De Gea gole engel oldu.
60. dakikada aldığı ara pasla Galatasaray ceza alanının ortasına hızla giren Agüero topa sert vurdu. Leo Franco yatarak meşin yuvarlağı kontrol etti.
67. dakikada Atletico Madrid, Elano’nun yaptığı faul sonrasında ceza alanının dışında kaleyi direk gören yerden serbest vuruş kazandı. Simao’nun vuruşunda Leo Franco topa uzanarak, güzel bir kurtarış yaptı.
70. dakikada Atletico Madrid’in kalecisi De Gea sakatlanarak, yerini Asenjo’ya bıraktı.
74. dakikada sol kanattan gelen bir ortada kaleci Asenjo’nun hatalı çıkışıyla yaşanan karambolde Dos Santos, dengesini kaybedip düşünce Galatasaray önemli bir pozisyondan yararlanamadı.
77. dakikada Hakan Balta’nın pasında ceza alanında topla buluşan ve kaleci Asenjo’nun geç çıkışını iyi değerlendiren Keita, Galatasaray’a beraberliği getiren golü attı.
83. dakikada Simao’nun topa ceza alanı dışından sert vuruşunu Leo Franco kurtardı.
90. dakikada sağ taraftan Keita’nın kullandığı serbest vuruşta ceza alanı içinde yaşanan karambolden Galatasaraylı futbolcular yararlanamadı.
Maç 1-1 sona erdi.

MAÇTAN NOTLAR
UEFA Avrupa Ligi’nde oynanan Atletico Madrid-Galatasaray maçını izlemek için gelen Galatasaraylı taraftarlar, stada girişte büyük zorlukla karşılaştı.
Türkiye, Avrupa ve İspanya’nın farklı şehirlerinden maçı izlemek için gelen Galatasaraylı taraftarlar, stat girişinde İspanyol polisi tarafından durdurulup, tek tek arandı. Uzun süre beklemek zorunda kalan taraftarlar, İspanyol polisine tepki gösterdi. Taraftarları çok titiz arayan polis, özellikle pankartların hepsini açtırıp, güvenlik kurallarına uymayan, yanıcı maddeler olup olmadığını kontrol etti. Stat çevresinde normalden daha fazla polis olması da dikkati çekti.
Bu arada Madrid’de bulunan Galatasaraylı taraftarların gün boyunca kenti gezdiği görüldü. Plaza Mayor meydanında toplanan kalabalık bir grup taraftar da şarkılar söyleyerek, renkli görüntüler oluşturdular.
Madrid belediyesinin olduğu Plaza Mayor meydanındaki bir balkona asılan Galatasaray bayrağı da göze çarptı.

İYİ BİR SKOR ALDIK
UEFA Avrupa Ligi’nde deplasmanda Atletico Madrid ile 1-1 berabere kalan Galatasaray’ın teknik direktörü Frank Rijkaard ”İyi bir skor aldık” dedi.
Rijkaard, maç sonrası düzenlediği basın toplantısında, iki takımında eşit oranda oynadığını belirterek, ”Önemli bir sonuç aldık ama İstanbul için yeterli mi değil mi şimdi bunu söyleyemeyiz. Atletico Madrid, önemli futbolculardan kurulu bir takım” değerlendirmesini yaptı.
İkinci maçta da böyle oynamaları ve rakibe fazla alan bırakmamaları gerektiğini belirten Rijkaard, bundan sonra arka arkaya oynayacakları zorlu maçlar için ”Futbolcuların fizik olarak kendilerini toparlamaları gerekiyor. Ama sonuç iyi olunca moral de iyi oluyor” şeklinde konuştu.
Hollandalı teknik adam, Caner’i erken oyundan almasını ise ”Maça kötü başladı. Top kayıpları fazlaydı. Performansından genelde memnunum ama hataları devam edince tercih hakkımı onu değiştirmekten yana kullandım. Ama bu diğer maçlarda ilk 11’de çıkmayacak anlamına gelmez” şeklinde açıkladı.
Öte yandan Galatasaray kulübü başkanı Adnan Polat ise AA muhabirine yaptığı açıklamada ”Avantajlı bir sonuç ama eğer bunu İstanbul’da iyi değerlendirebilirsek avantajı belli olacak” dedi.
Atletico Madrid Teknik Direktörü Quique Sanchez Flores ise ”Turu geçme şansımız yarı yarıya” dedi.
Alınan 1-1’lik skorun İstanbul’daki maçı zorlaştırdığını kaydeden Flores, kaleci De Gea’nın sakatlığının çok ciddi görünmediğini ifade etti. İspanyol teknik adam, geçtiğimiz hafta arka arkaya oynadıkları maçlardan dolayı futbolcularının yorgun olduğunu ve özellikle maçın 2. yarısında bunun görüldüğü sözlerine ekledi.

FENERBAHÇE İŞİ KADIKÖY’E BIRAKTI
UEFA Avrupa Ligi 3. tur ilk maçında Fenerbahçe deplasmanda Lille’e 2-1 yenildi. Karşılaşmanın henüz 2. dakikasında ev sahibi ekip Balmont’un golüyle 1-0 öne geçerken, Fenerbahçe bu gole 5. dakikada Vederson ile cevap verdi. Mücadelenin ilk yarısı 1-1’lik skorla tamamlandı.
Karşılaşmanın ikinci yarısının hemen başında Frau skoru 2-1’e getirdi. Maçta başka gol olmadı ve Lille sahadan 2-1 galip ayrılan taraf oldu.

MAÇTAN DAKİKALAR
UEFA Avrupa Ligi 3. tur mücadelesinde Lille-Fenerbahçe maçının ilk yarısı 1-1 sona erdi.
Karşılaşmanın 3. dakikasında Fenerbahçe ceza alanının sağında topla buluşan Belmont, plase bir vuruşla topu Volkan’ın sağından ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

5. dakikada Vederson Fenerbahçe’ye beraberliği getiren golü attı. Vederson’un, yaklaşık 30 metreden yaptığı vuruşta öne çıkan Lille kalecisi gole engel olamadı: 1-1.
8. dakikada Fenerbahçe’nin sağ kanadından gerçekleşen Lille atağında Fenerbahçe savunması anlaşamayınca Frau, kaleci Volkan ile karşı karşıya kaldı. Bu futbolcunun vuruşunda meşin yuvarlak Volkan’dan döndü.
11. dakikada Frau yine Volkan ile karşı karşıya kaldı. Frau’nun vuruşunda top az farkla avuta gitti.
15. dakikada Alex, Guiza’yı Lille ceza alanına kaçırmak istedi ancak İspanyol oyuncu yavaş kalınca takımını öne geçirme şansını kaçırdı.
28. dakikada Lille takımının kullandığı kornerde Fenerbahçe defansı, meşin yuvarlağı uzaklaştırmak istedi. Topa sahip olan Hazard Eden’in sert şutunu Gökhan, gol çizgisi üzerinden uzaklaştırdı.
34. dakikada Alex’in ceza alanına gönderdiği topla buluşan Özer’in vuruşunda meşin yuvarlak auta gitti.
35. dakikada topu kendisi sahasında alan Alex, Lille yarı sahasında meşin yuvarlağı Guiza’ya verdi. Guiza pozisyonu kendisi değerlendirmeyip topu Alex’e vermek istedi ancak Alex meşin yuvarlağı kontrol edemedi.
44. dakikada kullanılan serbest vuruşta Ludovic topu ceza alanına gönderdi. Aurelien’nin ceza alanı içinden yaptığı kafa vuruşunda top az farkla auta çıktı.
45. dakikada Guiza’nın çaprazdan yaptığı vuruşta topu Lille kalecisi kontrol etti.
Maçın ilk yarısı 1-1 bitti.

İKİNCİ YARI
Karşılaşmanın 52. dakikasında Balmont’un orta sahadan gönderdiği topu kaleci Volkan’a çıkarmak isteyen Deniz başarılı olamadı. Araya giren Frau, sol çaprazdan plase bir vuruşla takımını 2-1 öne geçiren golü attı.
53. dakikada Eden Hazard’ın sağ çaprazdan sert vuruşunda meşin yuvarlak kaleci Volkan’dan oyun alanına döndü.
67. dakikada Emerson’un uzaktan vuruşunda Volkan’dan seken topu Deniz tehlikeli bölgeden uzaklaştırdı.
70. dakikada Eden Hazard’ın vuruşunda Fenerbahçe savunmasından seken topu Volkan kontrol etti.
75. dakikada sağ kanattan Gökhan Gönül’ün sert ortasında meşin yuvarlağı Lille savunması güçlükle uzaklaştırdı.
80. dakikada orta sahada topla buluşan Alex’in pasıyla kaleciyle karşı karşıya kalan Guiza’nın plase vuruşunda meşin yuvarlağı kaleci kontrol etti.
88. dakikada Gervinho’nun ceza alanı sağ çaprazından vuruşunda kaleci Volkan topu kornere çeldi.
Karşılaşma 2-1 Lille’in üstünlüğü ile tamamlandı.

MAÇTAN NOTLAR
UEFA Avrupa Ligi’nde, Lille ve Fenerbahçe arasında oynanan karşılaşmanın biletlerinin tamamı satıldı.
18 bin kapasiteli Metropolle Stadı’nda oynanan karşılaşmanın biletleri dün akşam tükenirken, maça, Fransa ve Avrupa’nın çeşitli kentlerinden gelen çok sayıda Türk vatandaşı yoğun ilgi gösterdi. Karşılaşmayı yaklaşık 5 bin Türk seyircinin izledi.
Fransız polisi, maç öncesi ve sonrası iki takım taraftarları arasındaki olası bir gerginliğe engel olabilmek için yoğun güvenlik önlemleri aldı.
UEFA, karşılaşma öncesi, statlarda ırkçılığa karşı savaş açtığını belirten Türkçe ve Fransızca yazılmış bir bildiri dağıttı.

1944 yılında kurulan Lille futbol takımı, 2 kez Fransa Birinci Ligi’nde şampiyon oldu. Şampiyonlar Ligi’ne 3 kez katılma hakkı kazanan Lille, UEFA kupasında ise 8 kez mücadele etti.
Lille takımı, kendi sahası inşa halinde olduğu için, maçlarını geçici olarak 18 bin kişilik Metropole Stadı’nda oynuyor. Lille’in kendi stadının 2011-2012 sezonuna yetişmesi bekleniyor.

DAUM UMUTLU KONUŞTU
Fenerbahçe Teknik Direktörü Daum, İstanbul’daki maçta da bu istekle oynamaları halinde galip geleceklerine inandığını söyledi.
Daum, 2-1 yenildikleri karşılaşmanın ardından yaptığı açıklamada, ”Bu maçta kaybetmemeyi hedefliyorduk, ikinci olarak da hedefimiz gol atmaktı, en azından ikinci hedefimize ulaştık” dedi.
Lille’in attığı ikinci gole üzüldüğünü belirten Daum, ”Lille takımının hücum oyuncularının ne kadar hızlı ve tehlikeli olduklarını gördük, belki daha sabırlı ve onları daha önde tutarak oynamamız gerekirdi. İleri çıktığımızda ve daha isabetli oynadığımızda gol fırsatları da yakaladık. Biz bu istekte oynarsak İstanbul’daki maçı kazanacağımıza inanıyorum” diye konuştu.
Daum, Fenerbahçe’nin son dönemde yediği goller ve Guiza’nın formsuzluğuyla ilgili bir soruyu ise ”Bir forvetin her maçta gol atacağı konusunda garanti yok. Bizim görevimiz ona destek vermek. Önemli olan oyuncumuzun pozisyona girmesi ve maç içinde gol için uğraşması. Önümüzdeki maçlarda oyuncumuzun fırsatları değerlendireceğine inanıyoruz” şeklinde yanıtladı.
Lille teknik direktörü Rudi Garcia ise kazandıkları için mutlu olduklarını söyledi.
Tur atlamak istediklerini ve bu sonuçla avantaj sağladıklarını söyleyen Garcia, Fanerbahce’nin iyi bir takım olduğunu belirterek, ”Fenerbahçe, gol atmak için önemli fırsatlar yakalayarak, ne kadar güçlü bir takım olduğunu gösterdi” dedi.

TOPLU SONUÇLAR
Dün oynanan karşılaşmalarda alınan sonuçlar şöyle:
Rubin Kazan (Rusya)-Hapoel Tel-Aviv (İsrail)………: 3-0
Ajax (Hollanda)-Juventus (İtalya)………………..: 1-2
Club Brugges (Belçika)-FC Valencia (İspanya)………: 1-0
Villareal (İspanya)-Wolfsburg (Almanya)…………..: 2-2
Standard Liege (Belçika)-Salzburg (Avusturya)……..: 3-2
FC Twente (Hollanda)-Werder Bremen (Almanya)………: 1-0
Lille (Fransa)-FENERBAHÇE (TÜRKİYE)………………: 2-1
Athletico Bilbao (İspanya)-Anderlecht (Belçika)……: 1-1
FC Kopenhag (Danimarka)-Olympique Marsilya (Fransa)..: 1-3
Panathinaikos (Yunanistan)-AS Roma (İtalya)……….: 3-2
Atletico Madrid (İspanya)-GALATASARAY (TÜRKİYE)……: 1-1
Fulham (İngiletere)-Shakhtar Donetsk (Ukrayna)…….: 2-1
Liverpool (İngiltere)-Unirea Urziceni (Romanya)……: 1-0
Hamburg (Almanya)-PSV Eindhoven (Hollanda)………..: 1-0
Hertha Berlin (Almanya)-SL Benfica (Portekiz)……..: 1-1

726780cookie-checkAvrupa’da tur İstanbul’a kaldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.