Avrupa’daki seçmenlerin dikkatine

Açıklama aynen şöyle:

“HDP Avrupa Seçim Koordinasyonu 7 Haziran Genel seçimlerine ilişkin çalışmalarını belli bir planlama temelinde yürütmektedir. Avrupa’nın hemen hemen bütün şehirlerinde seçim koordinasyonları oluşturulmuş, bu seçim koordinasyonları HDP’ye destek veren tüm kesimleri çalışmalara dahil edecek şekilde kendini her yerde örgütlemektedir. Seçim komisyonlarımız en geniş şekilde daha fazla gönüllünün kendini katacağı biçimde örgütlenmesini sürdürecektir.

Seçim çalışmalarının en temel hususlarından birisi kayıtlı olmayan seçmenlerimizin kayıt işlemlerinin yapılmasıdır. HDP’ye destek veren derneklerin tamamında bilgi işlem merkezleri kurulmuş, bu işlem merkezleri vasıtası ile seçmenlerimize her türlü seçim işlemi konusunda yardımcı olunmaktadır. Seçmenlerimiz HDP’yi destekleyen derneklerden gerekli bilgi ve yardımı alabilirler.

İlgili ülkelerdeki konsolosluklar ile yapılan görüşmelerde kayıtlı olmayan seçmenlerin 27 Marta kadar kayıt yapabilecekleri belirtilmiştir. Yüksek Seçim Kurulunun(YSK) açıklama ve genelgeleri de bunu teyit etmektedir. Bazı ülkelerde 14 Martta kayıt işleminin artık son bulduğu, bu tarihten sonra kayıt yapılamayacağı bilgisi söylenti biçiminde yayılmaktadır. Bu durum seçmenlerin kafasında çelişkilerin doğmasına neden olmaktadır. 14 Mart mektupla yapılan başvuruların son tarihidir. Yani 14 Marttan sonra mektup yoluyla adres beyan formu gönderilemez. Bu tarihten sonra kayıtlı olmayan seçmen kendini kaydetmek isterse ancak kendisi bizzat konsolosluğa giderek başvuruda bulunabilir, böylece kendini kaydedebilir.

Kayıtlı olmayan seçmenlerimiz 14 Mart tarihinden sonra da kayıt işlemleri için bizzat kendileri konsolosluğa giderek işlemlerini yapabilirler. 27 Marta kadar kayıt işlemleri yapılacaktır. Bu bütün seçmenlerin yasal hakkıdır. Seçmenlerimizin bu yasal haklarına sahip çıkması gerekmektedir.

Bazı konsolosluklarda karşılaşılabilecek keyfi uygulamalara karşı seçmenlerimiz duyarlı olmalı, yasal haklarında ısrar etmeli, bu tür durumlarda en yakındaki bilgi işlem merkezine başvuruda bulunularak yardım talebinde bulunmalıdır.

Avrupa’nın her şehrindeki seçim koordinasyonlarımız, bilgi işlem merkezlerimiz seçmenlerimize kayıt işlemleri konusunda gerekli desteği verecektir.

HDP Avrupa Seçim Koordinasyonunun açıklamaları dışında yerelde dolaşıma sokulan, teyit edilmemiş, resmi olmayan hiç bir bilgi ya da söylentinin esas alınmaması, koordinasyonumuzun açıklamalarının takip edilmesi önemle rica edilir.

Kayıtlı olmayan seçmenlerimizi kayıt işlemlerini yapmak için seferber olmaya, yasal haklarını kullanmaya, oylarına sahip çıkmaya davet ediyoruz.”

853740cookie-checkAvrupa’daki seçmenlerin dikkatine

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.