Avrupalı 47 kadın, canlı bomba…

La Repubblica gazetesinin Alman Tagesspiegel gazetesine dayanarak verdiği habere göre, G. Alptekin adlı bir Türk vatandaşının yönettiği “Mücadele” adlı Türk sitesinin chat odasındaki kayıtlarda Belçika, Almanya ve Danimarka’dan 47 kadının canlı bomba olmaya karar verdikleri anlaşıldı.

Arapça ve İngilizce yayımlanan sitedeki kayıtları incelemeye alan Alman polisı, 9 haziranda başlayacak Dünya Futbol Şampiyonası öncesinde alarma geçti. Çoğu Müslüman vatandaşlarla evli ve çocuk sahibi Avrupalı kadınların, canlı bomba olarak çeşitli eylemler yapmaya hazır oldukları iddia edildi.

Sitenin yöneticisi olarak anılan G. Alptekin adlı şahsin El-Ansar örgütü ile bağlantılı olabileceği öne sürülerek Mücadele adlı sitenin 2005 yılında El Zavahiri ile ilgili bir filmi yayına soktuğu da hatırlatıldı.

Yine geçtiğimiz yıl 38 yaşındaki Belçika vatandaşı Müriel Degauque, Irak’a canlı bomba olarak gitmiş ve yaşamını yitirmişti. Katolik bir aileden gelen ve Faslı bir eşi olan Müriel’in daha önce Mücadele adlı sitede online propaganda yaptığı da saptandı.

MÜSLÜMAN DÜŞMANI YAZAR

Öte yandan Müslümanlara olan düşmanlığıyla tanınan İtalyan yazar Oriana Fallacı ise geçtiğimiz hafta New York Times’e verdiği ropörtajda Toscana bölgesinde inşası süren camiyi kabullenemediğini söyleyerek, “Giotto’nun yaşadığı bir yerde bir cami görmek kabul edilebilir değil. Canlı bomba olarak bu camiyi yok edebilirim” diye konuşmuştu.

1129760cookie-checkAvrupalı 47 kadın, canlı bomba…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.