Avrupalı parlamenterler İngiltere’ye öfkeli

Barroso, İngiltere Başbakanı David Cameron’ın mali hizmetler konusundaki taleplerinin Avrupa Birliği tek pazarını tehdit ettiğini belirtti.

Bazı Avrupa Parlamentosu milletvekilleri de İngiltere’yi “Avrupa dayanışmasını” sekteye uğratmakla suçladı.

Jose Manuel Barroso, Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada, İngiltere ile uzlaşmaya varmak için elinden geleni yaptığını ancak Başbakan Cameron’ın mali hizmetlere ilişkin özel protokolde ısrar etmesinin bunu imkansız kıldığını ifade etti.

Mali istikrarBarroso, bununla birlikte İngiltere dışındaki Avrupa Birliği üyelerinin mali istikrar için birlikte çalışmaları gerektiğini vurguladı.

AB Komisyonu Başkanı, bunun sadece kemer sıkma önlemleriyle değil, büyüme ve istihdama yatırımla sağlanması gerektiğini belirtti.

BBC muhabirine göre, Barroso İngiltere’yle ilgili açıklamalarında diplomatik nezaket sınırları içinde kalmaya özen gösterdi.

Zira, Avrupa Parlamentosu’nun bazı üyeleri, İngiltere’yi Avrupalı ortaklarına karşı sorumsuz davranmakla, İngiltere Başbakanı’nı da ülkesini yalnızlaştırmakla suçladılar.

Bir Belçikalı parlamento üyesi de, İngiltere’ye tepkisini ortaya koymak için konuşmasını İngilizce yapmaktan vazgeçti. (BBC)

839770cookie-checkAvrupalı parlamenterler İngiltere’ye öfkeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.