Avrupalı hukukçulardan Erdoğan’a Münip Ermiş mektubu

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Bir milyon avukatı temsil eden Avrupa’nın en büyük hukuk örgütünden Erdoğan’a “Antalya’daki avukatların gözaltına alınmasından kaygılıyız” mektubu geldi…
 
Avrupa Baroları ve Hukuk Birlikleri Konseyi (CCBE), FETÖ suçlamasıyla Antalya’da gözaltına alınan Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Başkan Yardımcısı Avukat Münip Ermiş ve gözaltına alınan diğer avukatlar için Cumhurbaşkanı Erdoğan’a mektup yazdı. 1 milyonu aşkın avukatı temsil eden CCBE’nin Başkanı Michael Benichou’nun imzasını taşıyan mektupta, CCBE olarak Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş başta olmak üzere bir kısım Türkiyeli avukatın durumundan ciddi kaygı duyduğumuzu ifade etmek isteriz. CCBE,  Münip Ermiş ve ilgili diğer avukatların salıverilmesini ve mahkemelerde müvekkillerini temsil edebilmelerini ve güvenlik ve esenliklerini sağlayacak etkili adımları atmaya çağırmaktadır” ifadelerine yer verildi.
 
1 MİLYON AVUKATI TEMSİL EDEN ÖRGÜTTEN ERDOĞAN’A MEKTUP
Antalya’daki FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alınan Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Avukat Münip Ermiş ve aynı soruşturmada gözaltına alınan 22 diğer avukat için Avrupa’nın en büyük hukuk örgütünden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a kaygı mektubu. 1 milyonu aşkın avukatı temsil eden Avrupa Baroları ve Hukuk Birlikleri Konseyi (CCBE) Başkanı Michael Benichou, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a gönderdiği mektupta, “Konseyimiz bünyesinde AB üyesi ülkelerin baroları yanında 13 Avrupa ülkesi barolarından da gözlemci temsilci üyeler bulunmaktadır. CCBE insan haklarına saygı ve hukukun üstünlüğünü son derece önemsemekte, dünya genelindeki insan hakları savunucularının durumu ile özellikle ilgilenmektedir. CCBE olarak Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı Münip Ermiş başta olmak üzere bir kısım Türkiyeli avukatın durumundan ciddi kaygı duyduğumuzu ifade etmek isteriz” ifadelerine yer verildi.
 
‘ANTALYA’DA 22 AVUKATIN GÖZALTINA ALINDIĞINI ÖĞRENDİK’
Cumhuriyet Başsavcılığı’nın 8 Eylül tarihinde 25 avukat hakkında gözaltı kararı verdiğini ve bunlardan 22’sinin Antalya’da polis tarafından gözaltına alındığın öğrenildiği kaydedilen CCBE mektubunda, gözaltına alınan avukatlardan birinin de Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkan Yardımcısı ve Antalya Barosu üyesi Avukat Münip Ermiş olduğu belirtilerek, şöyle denildi:
 
‘GÖZALTI GEREKÇESİ HALEN KAMUOYUNA AÇIKLANMADI’
“Ermiş’in evi ve ofisinde 25 avukat için çıkarılan arama emri kapsamında arama yapılmıştır. Yetkililer halen arama ve gözaltı kararlarının neden alındığını kamuoyuna açıklamamışlardır.  Bildiğimiz kadarıyla, yakalama kararında adı geçen diğer avukatlar: Abdullah Selen, Hakan Evcin, Adnan Taşkın, Ali Önal, Arif Usta, Ammar Yılmaz, Burak Can, Enes Tokgöz, Erdal Taş, Erkan Satılmış, Fırat Coşkun, Ayşe Tokgöz Coşkun, Hasan Tarık Şen, İbrahim Eren Çakıroğlu, İbrahim Yıldız, İlknur Mersin, Mustafa Alper Oral, Osman Yengil, Salih Bayram Akıncı, Mustafa Özmen, Kenan Mengi, Tuba Günay Durmaz ve Sedat Alp’tir.
 
ERDOĞAN’A AVUKATLARIN GÜVENCELERİ ANIMSATILDI
Sayın Ekselansları’na 19 Ağustos 2016 tarihli mektupta, CCBE, 15 Temmuz 2016 tarihindeki darbe girişimini müteakip Türk avukatlarının durumu hakkındaki kaygılarını zaten ifade etmişti. Bu bağlamda, CCBE, (ekli) Birleşmiş Milletler Avukatların Rolüne Dair Temel Prensipler belgesine ve bu belgenin özellikle avukatların görevlerini yerine getirirken sahip oldukları güvenceleri içeren 16, 20 ve 22. maddelerine dikkatinizi çekmek istemektedir.
 
AVUKATLAR KORKUSUZCA GÖREVLERİNİ YAPABİLMELİ
Yukarıdakilerin ışığında, CCBE, saygıyla Ekselanları’nın, Münip Ermiş ve ilgili diğer avukatların salıverilmesini ve mahkemelerde müvekkillerini temsil edebilmelerini ve güvenlik ve esenliklerini sağlayacak etkili adımları atmaya çağırmaktadır. Ek olarak, Siz’den Türkiye’deki bütün avukatların, her durumda, cezalandırılma, engellenme, aşağılanma ya da rahatsız edilme korkusu olmaksızın mesleki görevlerini yerine getirebilmelerini güvence altına almanızı talep etmektedir.”
2008530cookie-checkAvrupalı hukukçulardan Erdoğan’a Münip Ermiş mektubu
Önceki haberÖmürlük Film İhtiyacınızı Karşılayabilecek Nitelikte Dev Bir Dünya Sineması Listesi
Sonraki haberHakkari kırsalına hava harekatı
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.