Avrupa’nın aşırı sağcılarının ortak hedefi Türkiye’nin AB üyeliği

Çalışmalarını bir basın toplantısıyla açıklayan aşırı sağcı partiler Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliğine karşı mücadele etmeyi de aldılar. Aşırı sağcılar ilk ortak çalışma olarak Türkiye’nin Avrupa Birliği üyeliği için Avrupa çapında çalışmalar yapacaklarını duyurdular.

Avusturya Özgürlükçü Partisi Avrupa Parlamentosu milletvekili Andreas Mölzer’in insşyatifi ile Avrupa’nın çeşitli aşırı sağcı partileri 22 ve 23 Ekim tarihleri arasında Viyana’da biraraya geldiler. Sabote edilmekten çekindiklerinden dolayı çalışmaları aşırı sağcı partilerin çalışmalarının nerede yapıldığı saklı tutuldu. Andreas Mölzer Avrupa Parlamentosu’ nda da temsil edilen aşırı sağcı partilerin önde gelen liderlerinin katılacağını ve gözden ırak bir yerde görüşmelerin yapılacağını duyurmuştu.

FPÖ’nün davetlisi olarak Viyana’daki toplantıya katılan aşırı sağcı partiler Vlaams Belang (Belçika), Lega Nord (İtalya), Jobbik (Macaristan) ve Ataka (Bulgaristan) oldu. Fransız aşırı sağcı Le Penn’in partisinin toplantıya katılmadığı duyuruldu. Toplantıya katılan diğer sağcı partiler ise Slovak aşırı sağcı partisi SNS‘in lideri Jan Slota, Lega Nord partisinden Avrupa Parlamentosu milletvekili Fiorello Provera, yine Avrupa parlamentosu milletvekili Danimarka Halk Partisi (DF) Morten Messerschmidt ve aşrı sağcı partiler genel sekreteri İsveçli Kent Ekeroth’un diğer katılımcılar arasında bulunduğu belirtildi.

Ortak bir toplantısı yapan aşırı sağcı parti temsilcileri ve liderlerinin yanında FPÖ lideri Christian Heinz Strache‘ nin de bulunduğu gözlemlendi.

Srache`nin de katildigin basın toplantısında Avrupa’ya ait olmayan ülkelerin AB’ye üye olmalarıyla çılgınca bir iş yapılmış olur denildi.

Aşırı sağcı partilerin görüşme konularindan birisi de Avrupa Parlamensosu’nda temsil edilen parti temsilcilerini bir fraksiyonda toparlamak oldugu belirtildi.

Aşırı sağcı partilerin bir fraksiyon olarak Avrupa Parlamentosu’nda temsil edilmesi sağlanamazken, Lizbon Sözlesmesi halk oylamasina sunulmadan kabul edilmis demokrat olmayan bir sözlesme olarak ifade edildiüi gözlemlendi.

FPÖ lideri Strache H.C. Strache basın toplantısında

1512690cookie-checkAvrupa’nın aşırı sağcılarının ortak hedefi Türkiye’nin AB üyeliği

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.