Avrupa’nın en büyük Cemevi Londra’da açılıyor

İAKM-Cemevi Başkanı Yaşar Demiralay, Wood Green’de yapımı devam eden Cemevi inşaatı ile ilgili gelinen aşamayı yerinde inceledi ve denetledi.

Demiralay, geçtiğimiz Salı günü yönetimi kurulu üyeleriyle birlikte Hornsey bölgesinde bulunan inşaatı gezdi. Başkan Demiralay, şantiye şefi, mimar ve mühendisten inşaatın geldiği son nokta ile ilgili bilgi aldı. Halkın verdiği yardımlarla yapımı süren binayı, ekim ayında hizmete açmayı planladıklarını belirten Demiralay, kısa bir süre içinde kaba inşaatın tamamlanıp, ısıtma, havalandırma ve dış cephe kaplaması gibi yapım işleri aşamasına geleceğini aktardı. Demiralay, böyle bir projeye çok ihtiyaçlarının olduğunu ve yeni binanın önemli bir ihtiyacı karşılayacağını ifade ederek, “İnşaat çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Binanın ikinci katı çalışmaları bitmek üzere, önümüzdeki hafta üçüncü katın çalışmalarına başlayacağız” dedi.

7’nci ayda kaba inşaatı bitireceklerini ve ardından ince inşaat işlemlerine başlayacaklarını kaydeden Demiralay, “Bu inşaatın sorunsuz bir şekilde belirlediğimizde tarihte bitmesi için üyelerimize, halkımıza ve dostlarıma büyük sorumluluklar düşüyor. Cemevi’nin bir geliri yok, üyelerimizden gereken yardımı alamazsak, sıkıntı çekeceği” diye konuştu.

Alt katta konser, düğün, tiyatro ve panel gibi etkinliklerini yapılacağı dev bir salon yer alacağını ifade eden Demiralay, “Bu salonumuz 550 metrekare olup yaklaşık 1200 kişilik bir kapasiteye sahiptir. Ayrıca binanın ikinci katında yapılan cem salonu ise 500 metre kareden oluşuyor ve kapasitesi de 1000 kişiliktir” dedi.

YENİ BİNADA NELER OLACAK?

Sınıflar, kütüphane, öğretmenler odası, cemevi, misafirhane, büyük salon, mutfak, asansör, otopark, market, morg, cenaze hizmet alanı, gençlik salonu, kafeterya, kamelyalar.

850850cookie-checkAvrupa’nın en büyük Cemevi Londra’da açılıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.