‘Avrupa’nın krizde 3 fay hattı’

Gazetedeki yorum haber şöyle:

“Avrupalı liderler dün, ekonomik kriz karşısında Avrupa ortak pazarının ne kadar kutsal olduğuna dikkat çekerek korumacılık hayaletinden kurtulmanın yolunu aradı. Ancak AB’nin 27 üye ülkesinin liderleri, siyasi kariyerleri boyunca görüp görebilecekleri en büyük kriz karşısında birlik sağlama çabalarında başarısız olmuş görünüyor.”

The Guardian, Avrupa’nın karşı karşıya olduğu zorlukları “Avrupa’nın fay hatları” adı altında üç maddeyle şöyle sıraladı:

“Fransa’nın başını çektiği, Fransız ve Avrupa sanayiini ve istihdamı koruma kampanyasına İngiltere, Almanya, Orta Avrupa ve Avrupa Komisyonu karşı. Orta Avrupa’nın bazı kesimlerinde mali çöküş yaşanacağı korkusu, Avusturya, İtalya ve İsveç’te büyük bankaları eritebilir. Euro kullanmayan ülkeler, krizle mücadele politikalarının Euro bölgesindeki ülkeler düşünülerek hazırlanmasından kaygılı.”

The Guardian yazarlarından Larry Elliott da bugünkü makalesinde Doğu Avrupa’nın 1997’deki Asya krizine benzer bir tablonun eşiğine geldiğine dikkat çekti.

1189800cookie-check‘Avrupa’nın krizde 3 fay hattı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.