Avukatlarından Ağca için tahliye talebi

Ağca’nın avukatları Yılmaz Aboşoğlu ve Gökay Gültekin, müvekkillerinin tahliyesi için başvuruda bulunmuştu. Başvuruyu görüşen Ankara 4. Ağır Ceza Mahkemesi talebi reddetmişti.


Alınan bilgiye göre, Ağca’nın avukatları, bunun üzerine dilekçe vererek, Ankara 4. Ağrı Ceza Mahkemesinin kararına itiraz etti.


Dilekçede, “Ağca hakkında verilmiş herhangi bir ağırlaştırılmış müebbet ağır hapis cezası bulunmadığı” savunularak, “Müvekkil hakkındaki müebbet ağır hapis cezasının 3713 Sayılı Terörle Mücadele Yasası’nın 1/b maddesindeki karşılığı 8 yıl olup, müvekkilin şartla tahliye tarihi 18 Ocak 2008’dir” denildi. Dilekçede, şunlar kaydedildi:


“Bu süre haricinde, farklı yasa hükümlerini farklı şekilde yorumlamaya kalkışılarak, hukuki olmayan yaklaşımlarda bulunup kişiye özel dedirtircesine hesaplamalarda bulunarak, yatırılabilecek en uzun süre baz alınıp, buna göre yasa maddesi arama gayretine girmek birtakım çevrelerin gayretleri olsa da Türk yargısı içerisinde görev yapan hiçbir hukukçunun bu baskılardan etkilenmeyeceği kuşkusuzdur.


Unutulmamalıdır ki Mehmet Ali Ağca da bu ülkenin evladıdır. Suçlu ise cezasını yasalar çerçevesinde fazlasıyla çekmiştir. İdam cezası kaldırılsın diye her yerde günlerce tellallık yapan bir takım çevrelerin Ağca’nın idam edilmemesini içlerine sindirememekten kaynaklanan öfkeleriyle yapmış oldukları baskılarla yargıyı etkilemeye çalışmaları elbette etkisiz kalacaktır.”


İtirazı, Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi önümüzdeki günlerde karara bağlayacak.

1053890cookie-checkAvukatlarından Ağca için tahliye talebi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.