Avustralya, Gelibolu’ya memur gönderiyor

Avustralya’nın savaşlarda ölen askerlerinin mezarlarıyla ilgilenen resmi kurumu The Office of War Graves, Gelibolu’da yapılacak bundan sonraki çalışmalarda rol alması için Türkiye’ye bir memur göndermeyi kararlaştırdı.

Haberi yayınlayan Avustralya gazetelerinde “karar, Gelibolu’daki yol fiyaskosundan sonra alındı” ifadesine yer verildi.  Memurun görevi, “bundan sonraki çalışmalarda gerekli hassasiyetin gösterilmesini sağlamak” olacak.

The Department of Veterans Affairs bünyesindeki The Office of War Graves görevlisi, Gelibolu’da incelemeler yapan Avustralyalı uzmanların ülkeye dönüşünden sonra Türkiye’ye gidecek ve görev merkezi Ankara olacak. Görevli, Gelibolu Barış Parkı’ndaki çalışmalar konusunda Türk yetkililerle sürekli temas halinde olacak. 

Veterans Affairs Bakanı  De-Anne Kelly, “Memur Ankara’da bulunacak ancak zamanının büyük çoğunluğunu Çanakkale’de geçirecek” dedi. Bakan, üst düzeyde Avustralya görevlileri ve jeoloji mühendislerinin Türk Ulusal Park yetkilileri ile buluşarak Gelibolu Barış Parkı’ndaki inşaat çalışmalarını görüştüklerini kaydetti.  Tartışılan konular arasında sahilde meydana gelen erezyon konusu da yer aldı. Uzmanlar, erezyonun etkilerii gidermek için Türk yetkililere çeşitli önlemler konusunda bilgi verdi.

FOTOĞRAF: Gelibolu’da yol çalışması

 

1109020cookie-checkAvustralya, Gelibolu’ya memur gönderiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.