AVUSTRALYA… KISA KISA…

Melbourne yerli turistin gözdesi…

Melbourne’un Opera Hose’u olmayabilir. Ancak iş iç turizme gelince Melbourne yerli turistin parasını harcadığı yer olma ünvanı kazandı. Melbourne, ilk kez Sydney’I geçerek yerli turistlerin cüzdanlarına cömertçe açtıkları gözde turizm merkezi oldu. Yeni açıklanan İç turizm rakamlarına göre melbourne’de geceleyen turistler geçen yıl bu kentinn kasasına 4.53 milyar dolar bıraktı. Sydney’in cebine giren para ise 4.49 milyar dolarda kaldı. Victoria Turizm Bakanı Tim Holding, “Sydney köprü ve Opera House’a takılıp kaldı. Biraz daha çalışmaları gerek” diye konuştu.  

Aborjin resimleri gözde…

Northern Territory’de Tiwi Adası’nda bölgede yaşayan 90 Aborjin ressamın bir stadyumda açık artırmayla sattığı resimler b,y,k ilgi topladı. Bölgedeki yoğun yağış nedeniyle yolların sel suları ike kaplı olması, binlerce sanat tüccarları ve meraklıları engelleyemedi. Adaya uçak seferleri düzenleyen Tiwi Travel, ve gemi seferleri düzenleyen bir diğer şirket bütün biletlerin satıldığını açıkladı. Açık artırmayı düzenleyenler, stadyuma 700 alıcının beklendiğini bildirdi. 90 resmin toplam değerinin 50 bin dolar cıvarında olduğu kaydediliyor. 

Liberaller’e Brisbane dopingi…

Güney Doğu Queensland’da hafta sonunda yapılan belediye seçimlerinde Liberal Partili Brisbane Belediye Başkanı Campbell Newman rakiplerini ezdi geçti. Seçimlerde Liberal aday oylarını yüzde 13.5 artırmayı da başardı. Newman oyların yüzde 65’ini alarak rahat bir galibiyet aldı. Newman’ın başarısı, son zamanlarda hiç bir seçimi kazanamayan Liberal Parti’ye büyük moral verdi. Saytım işlemi devam eden seçimlerde Liberal Meclis Üyeleri’nin İşçi Partisi çoğunluğuna son vereceği de tahmin ediliyor. Seçimlerden önce Belediye Başkanı Liberal  Newman olmasına karşın, Belediye Meclisi’nde İşçi Partili üyelerin çoğunluğu vardı.

Grand Prix’in galibi Hamilton…

Melbourne’dsaki Albert Park pistinde hafta sonunda gerçekleştirilen 2008’in ilk Formula 1 yarışını Lewis Hamilton kazandı. Geçen yılın ikincisi olan 23 yaşındaki Hamilton, daha önce de 5 Grand Prix yarışı kazanmıştı. Yarışta Avustralyalı Mark Webber, yarışın başlangıcında kaza geçirerek yarış dışı kaldı.

Taksiciye 6 ay hapis…

Taksisine müşteri olarak binen 3 yaşlı kadından zorla para alan taksi şoförü Edmond Afif’s, 18 ay hapse mahkum edildi. Sanığın 12 aylık hapis cezası 3 yıl ertelendi. Duruşmada Afif’in kumar ve içki alışkanlığı olduğu, yaşlı kadınlardan 165 dolar çaldığı kaydedildi. Afif, yaşlı bir kadına, eğer 75 dolar vermezse kocasının burnunu kıracağı tehdidinde de bulundu. Afif, 2004 yılında taksi çağıran 89 yaşında bir kadının evine girerek cüzdanından 20 dolar çaldı. 3 gün sonra aynı eve tekrar giden Afif, cüzdandan para alırken kadının bakıcısına yakalandı. Afif, polise verdiği ifdadede eve kadının arabasında unuttuğu kartını vermek için gittiğini, 20 doları da kadının bahşiş olarak verdiğini söyledi. Öte yandan taksi ücretini ödememek için Baywater semtinde hareket halindeki arabadan atlayanrak kaçmaya çalışan 17 yaşındaki genç kafasını kaldırıma çarparak komaya girdi. Polis, durup yardımcı olmadığı gerekçesiyle taksici hakkında dava açılabileceğini açıkladı.

Kamyoncular hedefte…

NSW’in Kuzey Batısı’ndaki Boggabilla ve Moree’de yaşayan Aborjin genç kızlar bölgeden geçen kamyon şoförlerinin para ve uyuşturucu teklif ederek kızları fuhuşa yönelttiğini ileri sürdü. Fuhuşa zorlanan kızlardan bazılarının 8 yaşına kadar küçük çocuklar olduğu ileri sürülüyor. ABC Lateline programına konuşan bir kız, “genellikle bize 25 dolar teklif ediyorlar ama ben 80 dolar ve biraz da uyuşturucu vermezlerse kabul etmiyorum” diye konuştu. Kamyoncuşlar derneği kamyonların öoför mahallinin iş yeri olduğunu, bu nedenle buraya şoför dışında kimsenin girmesinin yasak oldupğunu açıkjladı. Dernek, kamyon öoförlerinşin çoğunun bu tür işlere girmeyeceğini ileri sürdü.

Süte siyaset bulaştı…

Tasmania’da 16 yaşında bir öğrencinin, Avustralya Milli Marşı’nın genellikle bilinmediği gerekçesiyle marşın sözlerinin süt şişeleri üzerine yazılması yönünde başlattıpı kampanya başarılı olunca adada tartışma çıktı. Burnie Milk adlı süt şirketi, “Australian Day” döneminde dağıtılacak sütlerin karton ambalajlarının üzerine Advance Australia Fair”in sözlerinin yazılmasını Kabul etti. Adada yaşayan Aborjinler plana karşı çıkıyor. Aborjinler, Milli Marşın “Beyaz Avustralya” ile ilişkili olduğunu, yiyecek ve içeceklerin etiketlerine siyasetin karıştırılmamasını istiyor.

Avustralya topçusu Afganistan yolunda…

Avustralya topçusu Vietnam Savaşı’ndan bu yana ilk kez ön cephede görev almak üzere Afganistan’a gifdiyor. Darwin’deki 8-12 Topçu Birliği’nden 15 asker, Afganistan’da İngilizlerin komuta ettiği koalisyon güçlerine katılacak. Askerler son 6 aydan bu yana İngiltere’de talim yapıyordu. Avustralya Savunma Derneği, Askerlerin Afganistan’da operasyon güçlerine “destek ateşi” ile yardımcı olacağını açıkladı. 


 

1168920cookie-checkAVUSTRALYA… KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.