AVUSTRALYA KISA KISA…

Köpekbalığı cenneti Avustralya

Dünyada geçen yıl meydana gelen 61 köpekbalığı saldırısının 12’si Avustralya kıyılarında meydana geldi.

Avustralya, ABD’den sonra dünyada en çok köpekbalığı saldırısı olan ikinci ülke oldu. ABD kıyılarında geçen yıl meydana gelen köpekbalığı saldırısı sayısı 30 olarak tesbit edildi.

Dünyada geçen yıl gerçekleşen köpek balığı saldırılarında 7 kişi yaşamını yitirdi. Ölümle sonuçlanan saldırıların 2’si Avustralya, 2’si ABD, ve birer de Brezilya, Mısır ve Güney Afrika’da gerçekleşti.

Hesaplama, Florida Doğal Tarih Müzesi’nde tutulan International Shark Attack dosyası kayıtlarına göre yapıldı. Müze, “tahrik” unsuru olan köpek balığı saldırılarını kayıtlarına geçirmiyor. Akvaryumlarda ya da balıkçıların ağlarına takılan köpek balığına dokunmaya çalışanlar saldırıya uğrarsa, bu tür olaylar “saldırı” olarak kayda alınmıyor.
International Shark Attack kayıtlarına göre en çok saldırıya uğrayanları yüzenler, ikinci sırayı sörf yapanlar oluşturuyor.

Ehliyet alma yaşını düşürme önerisi

Victorialı avukatlar gençlerin ehliyet alma yaşının 17’ye indirilmesini istedi. Yeni ehliyet alan gençlerin araç kullandıkları saatler ve yolcu taşımalarına da sınırlama getirilecek. Law Institute of Victoria tarafından ortaya atılan öneriyle, gençlerin daha az risk alarak daha güvenli araç kullanma konusunda tecrübe edinmeleri amaçlanıyor.

Öneriye göre belli bir süre trafik suçu işlemeden araç kullanan gençlere uygulanan sınırlama, daha erken kaldırılabilecek. Victoria Hükümeti, öneriye sıcak bakmadı. Hükümet, araç kullanma yaşının erkene alınmasının kaza riskini artıracağına inanıyor.

İstatistiklere göre 2004 yılında P plakalı 72 sürücü ölümlü trafik kazalarına karıştı, bu sürücülerden 29’u öldü. Ayrıca, 4000’den fazla P plakalıların en az bir kişinin yaralandığı trafik kazalarına karıştığı bildiriliyor.

VicRoads’un hazırladığı ve hükümete sunduğu halen üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü trafik yasa tasarısına göre P Plakalılar ilk yıl günün belli saatlerinde araç kullanamayacak ve taşıdıkları yolcu sayısına sınırlama getirilecek. Tasarıya göre arabaların motorlarında güçlendirici kullanımı da yasaklanıyor. Başbakan Steve Bracks’ın P plakalıların taşıyacakları yolcu sayısına sınırlama getirme fikrine karşı olduğu biliniyor.

1099900cookie-checkAVUSTRALYA KISA KISA…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.